Karlov göreve başladığında bakın ne demiş?

Karlov göreve başladığında bakın ne demiş?

Ankara'da uğradığı suikast sonucu öldürülen Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov, göreve başladığında Allah'a şükür Türkiye'deyim" demiş.

Ankara'da uğradığı suikast sonucu öldürülen Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov, Türkiye'deki görevine 2 Eylül 2013'te güven mektubunu dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e güven mektubu sunarak başlamıştı. Karlov, 3 Ekim 2013'te ilk basın toplantısını düzenlemiş ve "Allah’a çok şükür Suriye’de değil Türkiye’de büyükelçiyim" demişti.

Karlov'un 3 Ekim 2013'te düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki El Kaide varlığına ilişkin şunları söylemişti: "Allah’a şükür Suriye’de değil Türkiye’de Rusya büyükelçisiyim. Suriye’de muhalif gruplar ve terörist gruplar arasında çatışmaların arttığına dair bilgileri okudum. Çok kaygı verici bir husus. Rusya ve Türkiye’nin tutumları Suriye konusunda tam olarak birbiriyle örtüşseydi bu güzel olurdu. Ama böyle olmadı. Şu veya bu uluslararası sorunun çözümünde tutumlarımız farklı olabilir. İlişkilerimiz bu sınavı geçti çünkü bu farklılıklar ilişkilerimize olumsuz etki yaratmıyor. Suriye bizim için bağımsız ve barış dolu bir ülke olarak gerekiyor. Komşularına tehdit kaynağı olmamalı."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.