KBS Taşınır Yıl Sonu İşlemleri Çileye Dönüştü

KBS Taşınır Yıl Sonu İşlemleri Çileye Dönüştü

Her yıl olduğu gibi bu yıl da KBS Taşınır Yıl sonu işlemleri okullarda çileye dönüştü.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da KBS Taşınır Yıl sonu işlemleri okullarda çileye dönüştü.

Okullara şu talimat gitti:

Kurum/Okullarımızın 2017 yılı Yıl Sonu İşlemleri için Muhasebe birimi ile hesap denkliğinin sağlanması, (Denklik ile ilgili TKYS' de Yönetim Raporu bölümünden Taşınır-Muhasebe hesabı denkliği kontrol edilir) oluşabilecek kuruş farklarının muhasebe birimine bildirilerek kapatılması ve en geç 25.12.2017 tarihine kadar işlemlerin bitirilmesi  gerekmektedir.

Buraya kadar sorun yok.

Ancak sorun şu ki; 1 yıl boyunca gönderilmeyen ödenekler, işlemlerin bitirilmesi gerektiği gün olan 25 Aralık 2017 tarihinde okullara gönderildi ve okulların bir iki gün içerisinde işlem yapmaları işlendi.

Okul ve kurumlarımızda yapılan evraklar aynı gün içinde mal Müdürlüklerine teslim edildi. Bir çok yerde ise yoğunluklardan dolayı işlemler ertesi gününe kaldı. 

Önce Harcama Yönetim Sistemi üzerinden işlemler kapatıldı. 

İşlemlerin bitirilmesi gerektiği günlerde KBS Taşınır modülü de sürekli hata vermekte. 

Dün geceden itibaren ise hepten kapatıldı. 

Şu anda KBS taşınır Modülü açılmıyor. Sisteme girilemiyor. 

Diğer taraftan ise; okul-kurum yöneticileri yukarıdaki bakanlık talimatı gereği işlerin bitirilmesi konusunda üst amirleri tarafından sürekli talimatlara maruz kalıyor. 

Tamam işlemler bitirilecek. 

Ancak; kapalı olan bir sistemde okul yöneticileri sisteme giriş yapıp bu işlemleri nasıl bitirecek? Sistem açılmıyor ki?

Yani sözün kısası; her yıl olduğu gibi bu yıl da, yıl boyunca çok iyi giden bir sistem, anlamsız bürokrasi yüzünden işlerin son günlere kalması, ödeneklerin son gün serbest bırakılması ve tam da bu sırada sistemin kapatılması nedenleriyle tam bir işkenceye dönüşmüş durumda. 

NOT: Bu arada Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasında; yıl sonu işlemlerinin 28 Aralık 2018 günü akşamına kadar uzatıldığı bildirilmektedir. 

TurkiyeEgitim.Com Özel haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.