Kemal Kılıçdaroğlu çalışmalara başladı! Bakan olacak isimler belli oldu

Kemal Kılıçdaroğlu çalışmalara başladı! Bakan olacak isimler belli oldu

Kulislerde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisindeki bazı isimlere “Bakan olacaksınız, projelerinizi hazırlayın” dediği konuşuluyor.

Seçim çalışmalarının hummalı bir şekilde yürütüldüğü şu günlerde Ankara kulisleri oldukça hareketli.

Kulislerden edinilen bilgilere göre CHP'den bazı önemli isimlerin bakan olmak için milletvekili adayı olmadığı iddia ediliyor.

Millet İttidakı'nın iktidara gelmesi halinde  MYK üyelerinin “bakanlık görevi alacakları için adaylık başvurusu yapmadığı” Kılıçdaroğlu'nun bu isimlere bakanlık için çalışmalara şimdiden başlaması yönünde talimat verdiği öne sürüldü.

Halk Tv'nin ulaştığı bilgilere göre  CHP’de Genel sekreter Selin Sayek Böke, genel başkan yardımcılarından Onursal Adıgüzel, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Ahmet Akın ve Bülent Kuşoğlu’nun adaylık başvurusunda bulunmayan isimler arasında yer aldığı ve belli bakanlıklara getirileceği belirtildi.

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısıyla bir sonraki dönemde milletvekili adayı olmayacağını açıkladı. Bakan olup olmayacağı sorusuna Özkoç, “Takdir edecekler, göreceğiz” yanıtını verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.