Kesikköprü Yerleşkesi'nde temel atma töreni

Kesikköprü Yerleşkesi'nde temel atma töreni

KESİKKÖPRÜ YERLEŞKESİ’NDE İLETİŞİM FAKÜLTESİ YENİ BİNASININ TEMELİ ATILDI

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi yeni binasının temeli, Fırat Üniversitesi Kesikköprü Yerleşkesi’nde düzenlenen tören ile atıldı.

 

         Fırat Üniversitesi Kesikköprü Yerleşkesi’ndeki temel atma törenine, Elazığ Valisi Muammer Erol, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Karayolları Bölge Müdürü Yasin Altınyuva, Fırat Üniversitesi yöneticileri, akademik ve idari personeli katıldı.

 

         Temel atma töreninde bir değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, İletişim Fakültesi’nin yeni binasının 13.570 m²’lik kullanım alanına sahip olacağını ve 5 bloktan meydana geleceğini söyledi.

 

         Rektör Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl açılış konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bilindiği gibi Üniversitemiz, şehrin içinde bulunan ve Rektörlük ve Mühendislik Kampüsleri olarak adlandırılan alanda eğitim veriyor. Ancak, Mühendislik ve Rektörlük Kampüsleri’nin özellikle arka kısımlarının tamamen ağaçlandırma sahası ilan edilmesi ve orman alanı olması nedeniyle üniversitemiz şehir içine sıkışmış durumda.

 

1975’te üniversitemizin kurulması itibariyle üniversitemize devredilen Kesikköprü veya vatandaşlar arasında Çiftlik olarak bilinen bu bölgede 3500 dönüm eğitim-öğretim, araştırma, laboratuvar  ve diğer binalar için ayrıldı. 2011 yılında Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nın temeli atıldı. Geçen süre zarfında, Merkezi Araştırma Laboratuvarı belirli bir seviyeye geldi.

 

Bugün temelini attığımız İletişim Fakültesi, 2014 yılı sonunda tamamlandığı taktirde 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde burada derslere başlayabilecek. Çok kısa zaman sonra ise yine burada İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin de temelini atmayı planlıyoruz. Fakülte binasının ihalesi yapıldı ve benzer bir şekilde o da 2014 yılın sonunda tamamlanacaktır. Kesikköprü Kampüsü ve yine bugün temelini attığımız İletişim Fakültesi, Üniversitemiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olsun.”

 

Konuşmaların ardından butona basan Vali Erol ve Rektör Bingöl İletişim Fakültesi yeni binasının temeline ilk harcı attılar.

 

Ek Bilgi: 19.09.1997 Tarih ve 23.115 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı İle kurulan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi; eğitim hayatına, 2001–2002 eğitim-öğretim yılında Radyo Televizyon Ve Sinema Bölümü’ne öğrenci alınması ile başladı. İlk mezunlarını 2004–2005 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde verdi.  2009–2010 Eğitim-Öğretim Dönemi’nde Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Bölümü’ne de öğrenci kabulüne başlayan Fakülte, bünyesine Gazetecilik Ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümlerinin de eklenmesiyle daha da güçlendi.  İletişim Fakültesi’nde halen 664 öğrenci eğitimlerine devam ediyor.

 

13.570 m²’ kullanım alanına ve 5550 m² oturum alanına sahip olacak İletişim Fakültesi, 5 bloktan oluşacak. Fakülte binasında; öğretim üye ve elemanı odaları, derslikler, sergi salonları, stüdyolar, atölyeler ve sosyal tesisler yer alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.