Keskin zekalı bireyler için mülakat uyguluyoruz

Keskin zekalı bireyler için mülakat uyguluyoruz

Bakan Yazıcı: Keskin zekalı bireyler için mülakat uyguluyoruz

 


Bakan Yazıcı, bir eşyanın gümrüklerden giriş çıkışını, gümrüklerden ek maliyet yaratmadan geçmesi için çalıştıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''2012 yılı içinde 2 bin küsur yeni eleman takviye edildi. Şimdi 1500-1700 kişi alıyoruz. Biz bunları KPSS'den en az 70 puan almasını istiyor, bir de mülakata tabi tutuyoruz. Bizi mülakatlar için eleştirenler var. Bakanlığın elemanları bilgili, donanımlı, temsil kabiliyetine haiz, keskin zekalı bireylerden oluşsun. Bunun planı yapıldı, sınavlardan sonra takdim edeceğiz. 'Kariyer meslek' olarak nitelediğim gümrük müşavirliğine geçiş süreci için öngörülen 6 yıllık sürenin çok fazla olduğu kanısındayım. Hazırladığımız tasarıyla bu alandaki süreyi kısaltıyoruz. Süreleri bu kadar uzun tutarsanız çok nitelikli insanlar bu kadar uzun süre müşavir olmayı beklemez. Müşavirliğe nitelikli insanların daha çok rağbet etmesi için böyle bir düzenleme getiriyoruz.''
 
Bakan Yazıcı'nın konuşmasının ardından, Türkiye çapında faaliyette bulunan beş Gümrük Müşavirliği Derneği, İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği'nin liderliğinde bir araya gelerek hazırladıkları ''Gümrük Müşavirleri Etik Beyannamesi''ni imzaladı.
 
Bu arada, etkinliğe TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Mete, İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Gündüz ve çok sayıda davetli katıldı.
 
memurlar.net

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.