KHK İle Göreve İade Edilenlerin Tüm Mali Kayıpları Karşılanmalı

KHK İle Göreve İade Edilenlerin Tüm Mali Kayıpları Karşılanmalı

KHK ile kamu görevine iade edilen kişilere, kamu görevinden çıkarılması ve iadesine kadar geçen süredeki ek ders ücretlerinin yasal faiziyle birlikte ödenmesi için gerekli işlemlerin yapılması ve bu hususta İllere talimat gönderilmesi için, MEB’e talep...

KHK ile kamu görevinden çıkarılıp, akabinde suçsuz olduğu anlaşılarak yine KHK ile kamu görevine iade edilen kişilerin, kamu görevinden çıkarılması ve iadesine kadar geçen sürede kamu kurum ve kuruşlarındaki kadro ve pozisyonları nedeniyle elde etmeleri gereken mali ve sosyal haklarını alabilecekleri, ilgili KHK’larda belirtilmiştir. Buna karşılık, KHK ile kamu görevine iade edilen idareci ve öğretmenlere kamu görevinden çıkarılmaları ve iadelerine kadar geçen süre içerisinde hak ettikleri ek ders ücretlerinin ödenmediği yönünde sendikamıza bilgiler ulaşmaktadır. KHK ile kamu görevinden alınan ve daha sonra suçsuz olduğu anlaşıldığı için KHK ile göreve iade edilen kişilere ek ders ücreti ödenmemesi, mevzuat hükümlerine aykırı olup, ekonomik olarak mağduriyet yaşanmasına sebebiyet vermektedir.

Türk Eğitim-Sen olarak; KHK ile kamu görevine iade edilen kişilere, kamu görevinden çıkarılması ve iadesine kadar geçen süredeki ek ders ücretlerinin yasal faiziyle birlikte ödenmesi için gerekli işlemlerin yapılması ve bu hususta İllere talimat gönderilmesi için, MEB’e talepte bulunduk.

khk_ile_iade_mali_haklar_147_24012018_sayfa_1.jpgkhk_ile_iade_mali_haklar_147_24012018_sayfa_2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum