Kıble Yönü Nasıl Bulunur?

Kıble Yönü Nasıl Bulunur?

Kıble yönü, namaz kılacak kimsenin yönelmesi gereken ciheti ifade etmektedir. Kıble Yönü Nasıl Bulunur?

Kıble yönü, namaz kılacak kimsenin yönelmesi gereken ciheti ifade etmektedir. Namaza duracak kimsenin Mekke şehrindeki Kabe-i Muazzama cihetine yönelerek namazını eda etmesi gerekmektedir. Zira namazın sıhhati açısından Kâbe yönüne doğru namazın kılınması önemli bir zorunluluktur.

Kıble yönü bulma hususunda pratik bilgiler sunmak suretiyle sizleri bilgilendirmeye çalışacağız. Kıble yönünü Mescid-i Haram’da ve Kâbe’den uzakta nasıl tespit edeceğiz sorusuna cevap vererek başlayalım. Mekke'de bizzat Kâbe binasına yönelerek namazı eda etmesi şarttır. Kâbe'yi göremeyen yahut uzakta olan müslümanların ise Kâbe'nin kendisine değil de bulunduğu tarafa yönelmesi yeterlidir. Kâbe'den uzakta olan yerlerde acaba kıble yönü nasıl tayin edilir?

Kıble Nasıl Bulunur

Kıbleyi bulmak için çok çeşitli yöntemler kullanılabilir. Günümüz teknolojisi veya internet alt yapısı kıble yönünü pratik şeklide bulmamıza imkan vermektedir. İnternet teknolojisi kıble yönü bulma ile ilgili sorunlarımıza doğru sonuçlar üreterek bizlere ciddi şekilde yardımcı olmaktadır. Bunun en güzel örneğini kiblebulma.com çalışması oluşturmaktadır. Kıble bulucu bu çalışma Google Maps alt yapısını kullanarak bulunduğunuz konum ile Kâbe arasında bir hat ile kıble yönünüzü bulmanıza yardımcı olmaktadır. Kıble yönü hattını etraftaki karineler yardımıyla kolayca çözümleyebilir ve böylelikle kıble yönünüzü hızlıca tespit edebilirsiniz. Yahut mekanik/mobil pusulanız vasıtasıyla da kıble yönünüzü bulabilirsiniz. Aynı çalışmada bulunduğunuz konumun pusula için kıble açısı da verilmektedir. Bunu oradaki açıklamalar çerçevesinde pusulaya veya mobil cihazınızın pusula uygulamalarına tatbik etmek suretiyle kıble yönünüzü güvenli ve hızlı şeklide tespit etmiş olacaksınız. Harita ve benzeri yollarla kıble yönünüzü bulmanız için gerçek kuzeye göre de kıble açısı yine aynı çalışmada size sunulmaktadır. Her iki yöntem ile de kıble yönünü bulmak Kıble Bulma sitesinde artık çok kolay. Hayatı kolaylaştıran uygulamalar arasında yerini almış olan kıble bulucu çalışmaların daha da geliştirilmesi temennisi ile...

Kıble yönü bulmak için yegane adresiniz www.kiblebulma.com olsun. Kıble yönünüz doğru, ibadetleriniz makbul olsun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.