Kılıçdaroğlu: En güzel başkanlık sistemi ABD'de var, oturalım konuşalım

Kılıçdaroğlu: En güzel başkanlık sistemi ABD'de var, oturalım konuşalım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Abdülkadir Selvi'ye konuştu. Kılıçdaroğlu, parlamenter sistemden yana olduklarını ancak başkanlık sistemini de tartışmaktan çekinmeyeceklerini açıkladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Oradaki başkan büyükelçi bile tayin edemiyor. Onu da tartışalım. Devasa kurumlar var orada. O kurumların benzeri Türkiye'de de olmalı" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi'nin sorularına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun, mevcut sistemle ve Başkanlık Sistemi ile ilgili değerlendirmesi şöyle:

"En güzel başkanlık sistemi Amerika'da"

-Bizim istediğimiz demokrasi. Amerika'da başkanlık sistemi var değil mi? En güzel başkanlık sistemi Amerika'da. Oturalım konuşalım... Oradaki başkan büyükelçi bile tayin edemiyor. Onu da tartışalım. Devasa kurumlar var orada. O kurumların benzeri Türkiye'de de olmalı. Merkez Bankası'na müdahale etmeyecekseniz, Gelir İdaresi Başkanı'na 'Şu benim rakibim bunun hesaplarını denetleyin, vergi açısından öbür rakibi değil onu koruyun derseniz bu olmaz.

"Artısına eksisine bakarız, otururuz konuşuruz"

-Biz parti olarak demokratik parlamenter sistemden yanayız ama diyorlar ki bu sistemi tartışalım, elbette tartışılabilir. Biz tartışmadan çekinmeyiz. Artısına eksisine bakarız, otururuz konuşuruz. Bir rejim kolay oluşmaz. Amerika'nın kendi yapısı vardır. Bizde ise neredeyse Tazminat'tan bu yana süregelen bir sistemimiz var. Dolayısıyla bu sistemin aksaklıklarını düzeltmemiz gerekirken tersine dünyada hiç örneği olmayan ucube bir sistem geldi. Ve o sistem Türkiye'yi perişan etti...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum