Kılıçdaroğlu: Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılmalı

Kılıçdaroğlu: Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılmalı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor. Kılıçdaroğlu, 'Öğretmenlik kanunu çıkarılmalı, öğretmenleri diğer memurlardan ayırmalıyız' dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Öğretmenlik meslek kanunu çıkarılmalıdır. Öğretmenleri diğer memurlardan ayırmalıyız. Kanun teklifimizi parlamentoya verdik. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almamalı. Yoksulluk sınırı nedir Türk-İş belirliyor, 6 bin küsür. En az ayda 6 bin TL ücret ödenmeli. Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini söyledik. Gelin 3600 ek göstergeyi hep birlikte verelim, oy birliğiyle sağlayalım bunu. Kanun teklifimizi de verdik, seçim bildirgelerinde olmasına rağmen, AK Parti ve MHP'nin oylarıyla ek gösterge verilmesi reddedildi. Öğretmenler Günü'nde birer maaş ikramiye verebiliriz.

Okullarda öğretten açığımız var, dışarıda da atama bekleyenler var. Türkiye genelinde 153 bin 640 öğretmen açığı bulunuyor. Dışarıda da yüz binlerce öğretmen atama bekliyor. Taşımalı eğitime son verilmeli. Eğitimde devlet okullarına her türlü destek verilmeli. Hala sabah ve öğlenci olan okullar var, ikili eğitim var.

Kadını toplumun eşit bir bireyi olarak görüyorsunuz kadına yönelik şiddete hep birlikte karşı çıkmalıyız. 2018'in ilk 9 ayında 183 kadın ve 10 çocuk öldürüldü.

Erdoğan iktidar olmadan önce bütün meydanlarda çay ve simit hesabı yapıyordu. 16 yıllık kesintisiz yönetim ve bir Türkiye gerçeği. 1,75 lira simit 1,75 lira çay. 5 kişilik bir aile hiçbir şey yemesin üç öğün bir çay ve simit tüketsinler. Bir kişinin harcaması 10,50 lira. Beş kişinin 52,50 lira. Bunlar 30 gün 1575 lira. Asgari ücret 1603 lira. Arada 28 lira kalıyor. 28 lirayla okul parası, elektrik parası, su parasını nasıl karşılayacak?

HÜKÜMETE SOĞAN TEPKİSİ

Biz gündemi değiştirmiyoruz. Ekonomi, ekonomi, ekonomi. Şimdi gündemin en önemli konusu soğan. Soğan baskınları yapıyorlar. Açıklama yapıyor beyfendi, silahlı teröristle soğanı olan terörist hakkında hiçbir fark yoktur... Soğan üreticilerinin gözü aydın, siz de terörist oldunuz. Soğanı neden depoladınız? Nereye koyacak bu soğanı? Tarımda en büyük depoyu TMO yapıyor. En büyük terörist o, orayı da dağıt o zaman. 2 milyon ton soğan üretmesi lazım Türkiye'nin. Bunun altına düşerseniz soğan ithal etmeniz gerekir. Soğan 5 liraya çıktı, kim getirdi bu hale? Bir şeyi öğrendik soğan üreticileri terörist kimliğine kavuştu.

"HEDEF ÇİFTÇİYİ BİTİRMEK"

Son iki yılda köprülere yüzde 157 zam yapıldı. Buna müdahale eden var mı? Bu zam insafsızdır diyen var mı bizim dışımızda? Bunun adı soygun, vurgun değil mi? Gittiler Sudan'da 780 bin 500 hektar arazi kiraladılar. Bakan oraya gitmiş Türk yatırımcıları Sudan'a davet ediyor. Türkiye'de bir karış bile yer yok. Sudan'da üreteceğiz buraya getireceğiz. Asıl hedef Türkiye'de çiftçiyi bitirmek.

Ekonomiden anlamayan damadı getirip devletin ekonomisinin başına oturttun. Vatandaşı borç batağına soktular. Perişan vaziyette vatandaş.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.