Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'nin 'tek sözcü' önerisine destek

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'nin 'tek sözcü' önerisine destek

Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli'nin söylediği doğruydu. Açıklamaları Bilim Kurulu sözcüsü yapmalıydı. Yani siyasetten arındırıp, tümüyle sağlığa kilitlenmiş, alınması gereken önlemleri açıklayacak bir yetkili olmalıydı" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın Instagram hesabındaki canlı yayına katıldı, gündeme ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında Bahçeli'ye destek verdiği kısım dikkat çekti.

'BİLİM KURULUNUN SÖYLEDİKLERİ YAPILSA DAHA AZ HASAR GÖRÜRDÜK'

Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın çalışmalarını başarılı bulup bulmadığına ilişkin bir soru üzerine, bir bakanı "başarılı" ve "başarısız" diye vurgulamak istemediğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Bilim Kurulunun söylediklerini yapsaydı çok daha güzel olurdu ve çok daha kısa sürede çok daha az hasar görerek Türkiye bu süreci aşabilirdi. Süreç içerisinde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Özel olarak, bir eleştiri getirmek belki haksızlık olur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun bir sözcüsü olması yönündeki sözlerini doğru bulduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli'yi eleştiririm, Sayın Bahçeli de beni çok eleştirir ama Sayın Bahçeli'nin bir söylediği doğruydu. Neydi o: Bilim Kurulunun bir sözcüsü olmalıydı. Açıklamaları Bilim Kurulu sözcüsü yapmalıydı. Yani siyasetten arındırıp, tümüyle sağlığa kilitlenmiş, alınması gereken önlemleri açıklayacak bir yetkili olmalıydı" şeklinde konuştu. (memurlar.net)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.