Kimlik Randevu Alma

Kimlik Randevu Alma

2018 yılının gelmesiyle birlikte yeni kimlik alımı için başvuranların sayısı oldukça artmıştır. Hatta bu rakam toplamda 16 milyon kişiye yaklaşmıştır.

2018 yılının gelmesiyle birlikte yeni kimlik alımı için başvuranların sayısı oldukça artmıştır. Hatta bu rakam toplamda 16 milyon kişiye yaklaşmıştır. Değişim işlemleri yasal zorunluluk olmakla birlikte değiştirmeyenlere ceza kesilmesi bile söz konusudur. Bu yüzden hala kimliklerini değiştirmeyenlerin randevu alması ve değişim işlemlerini başlatması gerekmektedir.

Kimlik Randevusu Nasıl Alınır?

Yeni ve çipli kimliklere geçmek için öncelikle https://randevu.nvi.gov.tr adresinden veya ALO 199 hattından randevu alınması gerekmektedir. Randevu için linke tıkladıktan sonra ekrana kimler adına başvuru yaptığınızı ve kendinize ait kimlik bilgilerini girmeniz istenir. Yeni kimlik randevu adımlarını doldurduktan sonra sonraki adım butonuna tıklayınız. Tarih ve mekan seçimi karşınıza çıkacaktır. Bu kısımdan sonra ise kimliğinizin teslim edileceği adresi girmeniz talep edilir. Son aşama randevu özetinizi görebildiğiniz randevu özeti sekmesidir.

Buradan tüm randevu detaylarınızı görebilir, sorun olması durumunda geri dönerek değiştirebilirsiniz. Randevu alamayanlar için randevusuz şekilde en yakın ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında iseniz de konsolosluğa başvurulması şarttır. 18 yaşını tamamlamış herkes başvuru yapabilirken, 15 yaşını tamamlamış kişilerin velileri veya vasileri ile gelmeleri zorunludur. 15 yaşını doldurmamış kişilerin kimliklerine eski kimliklerde olduğu gibi resim koyulmaması uygulaması devam etmektedir.

Kimlik İşlemleri Nelerdir?

Başvuru sırasında sizden istenen belgeler nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet, memuriyet belgesi, görev kartı, askeri kimlik, basın kartı ya da muhtar tarafından istek üzerine düzenlenmiş ve kimlik yerine geçen belgelerden birisidir. Buna ek olarak son altı ay içerisinde çekilmiş biometrik bir fotoğraf da istenmektedir. Belgelerinizle gittiğiniz nüfus müdürlüğünde sıranızın gelmesiyle işleme alınırsınız. Başvuru sırasında girdiğiniz bilgileriniz kontrol edilir ve varsa gerekli alanlar doldurulur. Getirdiğiniz fotoğraf tarandıktan sonra biyometrik verilerinizin alınmasına geçilecektir.

Parmak okuyucuya parmaklarınızı çeşitli aralıklarla koymanız ve el, parmak, damar verilerinizin sisteme tanımlanması işlemleri yapılacaktır. Başvuru sonunda içinde pin kodunuzun olduğu bir zarf tarafınıza teslim edilecektir. Bu kod kimlik teslimatınızdan sonra aktif hale getirilmektedir. Bu şifre ile banka kartlarınızı kullanırken yaptığınız gibi sizden kimlik doğrulaması gerekli olduğu durumlarda girmeniz talep edilecektir. Pin kodu değiştirilmek istenirse ilçe müdürlüklerindeki kiosklar aracılığı ile gerçekleştirilebilmektedir.

Randevu Nasıl İptal Edilir?

E- kimlik randevunuzu oluşturduktan sonra iptal etmeniz gerekirse bunu yapmanın iki yolu mevcuttur. Bunlardan ilki ALO 199 hattını arayacaktır. Buradan sizinle iletişime geçen müşteri temsilcisine kimlik numaranızı, yer ve tarih detaylarınızı vermeniz durumunda randevunuzun iptalini sağlayabilirsiniz. İsterseniz aynı şekilde randevu değişikliği talebinde de bulunabilirsiniz. Diğer bir yol ise https://randevu.nvi.gov.tr alanından iptali gerçekleştirmektir. Bu uzantıdan girdikten sonra yine kim için randevu alındıysa bilgileri doldurulur. Ardından program sizi randevu özetinizin olduğu sekmeye iletecektir. Buradan randevu iptali seçeneğine tıklayınız. Ardından önünüze gelen iptal talebini onaylayınız. Bu işlem sonunda randevunuz iptal edilmiş olacaktır. Bu gibi konularda gidemeyeceğimizi bile bile randevu oluşturmak gerçekten ihtiyacı olduğu için randevu almaya çalışan vatandaşın işini zora sokacaktır. Bu yüzden iptal ve değişikliklere özen gösterilmesi başkasının hakkını kullanmasına engel olmamak adına oldukça önemlidir.

Kimlik Teslimatı Nasıl Olur?

Kimlik işlemlerinizin ardından tarafınıza ulaştırılmak üzere basılan yeni ve çipli kimliğiniz yola çıkacaktır. PTT aracılığıyla yola çıkan gönderinizin durumu hakkında anlık olarak bilgi mesajı gelecektir. Ya da online olarak size mesaj ile gelen gönderi kodundan kimliğinizin nerede olduğunu görme şansınız da vardır. Başvuru sırasında verdiğiniz adrese kimliğiniz ulaştırıldıktan sonra siz ya da aynı soy adını taşıyan birisi tarafından kolaylıkla teslim alınabilir.

https://polisnoktasi.com/yeni-kimlik-randevu-alma-islemleri/

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.