Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Kira gelir beyannamesi nasıl verilir? Beyanname Verilmesinde son tarih ne zaman?, Geçen yıllarda sadece kira için başlatılan 'hazır beyanname'ye artık ücret gelirleri ve menkul sermaye iradı yani kar payı ve faiz geliri elde edenler de eklendi

Gayrimenkulünü kiraya veren ve kira geliri elde edenler kira gelirlerinin her yıl belirlenen tutarın üzerinde olması halinde bağlı bulundukları vergi dairesine kira gelirleri için beyanname vermeleri ve tahakkuk edecek vergileri ödemeleri gerekmektedir. Kira geliri için beyanname vermesi gereken ancak vermeyen mükellefler hakkında cezai işlem uygulanmaktadır. Maliye Bakanlığı kira gelirleri için beyanname vermeyenleri kolaylıkla tespit edebilmekte ve cezai işlem uygulamaktadır.


2016 Yılında Kira Geliri beyannamesinin son veriliş tarihi ne zaman? Kira geliri beyannamesi için kira geliri üst sınırı ne kadar? Kira geliri beyannamesi nasıl verilir?

İşte tüm detaylar:

2016 Kira Geliri Beyannamesinin Son Verilme Tarihi

2015 yılında gayrimenkullerden elde edilen kiralar için bağlı bulunulan vergi dairesi müdürlüklerine kira geliri beyannamesinin 25 Mart 2016 tarihine kadar verilmesi gerekmektedir.

2016 Yılında Kira Geliri Beyannamesi İçin Üst Sınır Ne Kadar?

-2015 Yılında konuttan elde ettiği kira geliri 3.600,00 T.L. ve üzerinde olanlar,

-2015 Yılında işyerinden elde ettiği kira geliri 29.000,00 T.L. ve üzerinde olanların 2016 yılında 25 Mart’a kadar kira geliri beyannamesi vermeleri gerekmektedir.

2016 yılında kira geliri için beyanname verecekler için üst sınır yukarıda belirtilen tutarlardır. Belirtilen rakamların üzerinde kira geliri elde edenler istisna tutarını düştükten sonra beyanname vermelidirler.

Birden fazla konutu olan mükellefler istisna oranından bir defaya mahsus olmak üzere faydalanabilmektedirler.

Kira Geliri Beyannamesi Nasıl Verilir?

Kira geliri beyannamesi vergi dairelerine verileceği gibi internet üzerinden de kolaylıkla verilebilmektedir. Elektronik ortamda “Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi” ile de kira geliri beyannamesi kolaylıkla gönderilebilecektir.

https://intvd.gib.gov.tr/hazirbeyan/ adresinden kira geliri beyannamesi kolaylıkla gönderilebilmektedir.

-Bu sistem ile Ücret, kira, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlarınıza ilişkin önceden hazırlanmış beyannamenizi kontrol edip, onaylayarak gönderebilirsiniz.

-Elde ettiğiniz gelir türlerine ilişkin olarak beyanname vermeniz gerekip gerekmediğini sizin için hazırlanan test vasıtasıyla kolayca öğrenebilirsiniz.

-Sisteme giriş yaparak, önceden hazırlanmış olan beyannamenizi kontrol edip, istediğiniz değişiklikleri yaptıktan sonra beyannamenizi onaylayabilirsiniz.

-İlk defa beyanname verecek olsanız dahi, vergi dairesine gitmeden Hazır Beyan Sistemi ile beyannamenizi verip, verginizi ödeyebilirsiniz.

Kira Geliri İçin Tahakkuk Edecek Vergi Ne Zaman Ödenir?

Beyannamenizin onaylanmasının ardından verginizi, Hazır Beyan Sistemi üzerinden kredi kartınızla, internet bankacılığı, banka şubeleri ya da vergi dairelerinden ödeyebilirsiniz.

Vergi ödeme kanalları ile ilgili detaylı bilgiyi  https://intvd.gib.gov.tr/hazirbeyan/odemeKanallari.html adresinden alabilirsiniz.

SGKREHBERİ-MEHMET ERBEY

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.