Kiralara deprem zammı... Vatandaş ev bulamıyor

Kiralara deprem zammı... Vatandaş ev bulamıyor

Elazığ'da 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar kurulan çadırkentlere, spor salonlarına sığınıyor. Bölgede ev kiralamak isteyen vatandaşlar, durumun fırsata çevrilerek kira fiyatlarının 2 katına çıkmasınından...

Elazığ merkez üssü Sivrice'de 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan konut sıkıntısı bölgedeki kira fiyatlarını etkiledi.

33 Mahallesi bulunan Elazığ'da, 6,8 büyüklüğündeki depremde bazı binalar yıkıldı, birçok bina ise ağır ve orta hasarlı raporunun ardından vatandaşların can güvenliği nedeniyle kullanımı yasaklandı.

Depremzedeler kentte geçici olarak kurulan çadırlar, okullar, spor salonları, camiler ve misafirhanelerde konaklamaya başladı. Hava sıcaklığının özellikle geceleri eksilere düşmesi ile zorluk yaşayanlar, barınmak için kiralık ev aramaya başladı.

KİRALAR 2 KATINA ÇIKTI

Artan talebin ardından kentteki kiralık evlerin fiyatı 2 katına yükseldi. Daha önce semtine ve metre karesine göre 700 ile 1500 lira arasında değişen fiyatların 1500 ile 2 bin liraya yükseldiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.