Kış ani geldi! Meteoroloji’den ardı ardına uyarılar… İşte 18 Aralık hava durumu

Kış ani geldi! Meteoroloji’den ardı ardına uyarılar… İşte 18 Aralık hava durumu

Hava sıcaklıkları hızla düşüyor!. Meteoroloji bir çok il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Hava sıcaklıkları 5-10 derece düşerken yağışları da beraberinde getirdi. İşte 18 Aralık'ın ve sonraki 5 günün hava durumu haritası ve uyarı yapılan şehirler.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Adıyaman, Adana, Mersin, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde yağmur, gece saatlerinde Edirne çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların sabah ve öğle saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya), akşam saatlerinde Kırıkkale, Çorum, Sinop ve Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (lodos), Marmara ile Batı Karadeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Antalya'nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare), Kırıkkale, Çorum, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli olması (21-50 kg/metrekare) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yer yer sağanak yağışlı, gece saatlerinde Edirne çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

EDIRNE °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu

ISTANBUL °C, 9°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

KIRKLARELI °C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu

KOCAELI °C, 10°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yer yer sağanak yağışlı

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu ve yağmurlu

DENIZLI °C, 13°C

Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

IZMIR °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itiaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

MANISA °C, 14°C

Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile akşam saatlerinden sonra Mersin ve Adana çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Kahramanmaraş çevrelerinin sabah saatlerinde yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 20°C

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerinde (Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu

MERSIN °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinin yağmurlu, Kayseri çevrelerinin ilk saatlerde sisli geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde Kırıkkale çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin güneyinde öğle ve akşam saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 11°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

CANKIRI °C, 8°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ESKISEHIR °C, 12°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

KONYA °C, 14°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinde Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

BOLU °C, 11°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

DÜZCE °C, 15°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 8°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, sabah saatlerinde yer yer sisli

ZONGULDAK °C, 12°C

Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz'in yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun ve Çorum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 14°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 19°C

Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

TOKAT °C, 16°C

Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM °C, 3°C

Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu

KARS °C, 0°C

Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu

MALATYA °C, 8°C

Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu

VAN °C, 6°C

Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer sisli ve puslu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, ilk saatlerde Adıyaman çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 14°C

Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

GAZIANTEP °C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

SANLIURFA °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

SIIRT °C, 13°C

Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatı, öğle saatlerinden sonra batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde batısında 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Karadeniz'de güney ve güneydoğu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), sabah saatlerinde batısında 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Batı Karadeniz'de 1,0 ila 2,0m, gece batısında 2,5m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, gece 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, güneyi batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa); Güney Ege'de batı ve güneybatı, gece saatlerinde batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle ve akşam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, öğle saatlerinden sonra 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğu, batısı güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle ve akşam saatlerinde batısında 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), sabah saatlerinde açıklarında 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, batısında 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.