Kızılay 81 ilde 81 anaokulu yapıyor

Kızılay 81 ilde 81 anaokulu yapıyor

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yapımı devam eden Kızılay Anaokulu binasını incelemek için gelen Başbakan Binali Yıldırım'ın kardeşi Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım, "81 ilde 81 anaokulu yapıyoruz.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde yapımı devam eden Kızılay Anaokulu binasını incelemek için gelen Başbakan Binali Yıldırım'ın kardeşi Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım, "81 ilde 81 anaokulu yapıyoruz. İnşaatları yakından takip ediyoruz, bu okulumuz da yeni eğitim öğretim yılına yetişecektir" dedi.

Fatsa'da, İstanbul Kızılay Şube Başkanı İlhami Yıldırım'ın desteği ile 380 metrekarelik alana 8 derslikten oluşacak modern anaokulunun yapımı devam ederken, Kızılay İstanbul İl Başkanı İlhami Yıldırım incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, "81 ilde anaokulu yapmaya başladık. Ordu Fatsa'daki inşaatımız da ilk inşaatlardan ve müteahhit tarafından da ilk teslim edileceklerden. İlki İzmir'de ve ikincisi de Fatsa'da olmuş oluyor. 2017-2018 eğitim-öğretim yılına en az 16 tane okulumuzu yetiştirmiş ve açmış olacağız. 2017 Aralık ayında ise 30 adet okulumuzu Milli Eğitim Müdürlüklerimize teslim edeceğiz" diye konuştu.

Yıldırım şu bilgileri verdi:

"Kan verme konusunda Ordu ilimiz Türkiye genelinde üst sıralarda yer alıyor. Allah razı olsun Ordu ilimiz her zaman üzerine düşen görevi yapıyor. Gönüllülerimizle beraber, vatandaşlarımızla beraber çok ciddi destekler veriyor. Ben bütün destek verenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca Ordu sadece kendi kanını karşılamanın haricinde bölge illere de destek vermiş oluyor. Oradaki azalan kan ihtiyaçlarına da destek vermiş oluyor. Ordu Valimiz de Muş'tan yeni geldi. Tam bir Kızılaycı. Muş'ta Kızılay'ın her işine koşan yardım eden bir valimizdi. Ordu'ya gelmesi Ordudaki çalışanlara artı değer katacak bir valimiz. Allah razı olsun Ordu Kızılay çok şanslı."

Ordu Valisi Seddar Yavuz ise yaptığı açıklamada, "Bugün bizim için çok sevinçli ve mutlu bir gün. Öncelikle Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve hanımefendinin himayelerinde çok değerli kardeşimiz dostumuz İlhami Bey'in büyük bir fedakarlığıyla 81 ilde anaokulu yapılması konusu devam ediyor. Muş'ta da bir protokol imzaladık. Ve o inşaatlarımız da devam ediyor. Tabii başta STK'ların iş dünyasının eğitim konusunda duyarlı olması en büyük dileğimiz. Çünkü eğitim sadece devletin görevi değil. Bir milli seferberlik anlayışı içinde herkesin katkı sunması gereken bir süreç. Bugün büyük bir memnuniyeti ve sevinci paylaşıyoruz. Ben de zati alilerine huzurunuzda teşekkürlerimi iletiyorum. Bağışlarınızı tebrik ediyor, kutluyorum. Tabii böyle bir organizasyonu yapabilmek büyük bir zorluk ve fedakarlık, 81 ile bunu yapmak büyük bir fedakarlığı gerektiriyor. Bu fedakarlığı vesilesiyle buraya kadar gelip inşaatı incelemesiyle bu fedakarlığın bir parçası olarak görüyorum. Şahsımda bunda emeği geçen herkese teşekkür" ifadelerini kullandı.

Vali Seddar Yavuz ve İstanbul Kızılay İl Başkanı İlhami Yıldırım'a incelemeler sırasında Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, Kızılay Fatsa İlçe Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, Fatsa İlçe Jandarma Komutanı Halit Gülten ve Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk eşlik etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.