Kolejler taban puanlarını ne zaman açıklayacak?

Kolejler taban puanlarını ne zaman açıklayacak?

ÖĞRENCİLERİNİ Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavlarından bazılarının sonuçlarına göre alacak olan Türk ve yabancı liseler taban puanlarını önümüzdeki hafta açıklayacak.

Özel okullar 15-18 Haziran tarihleri arasında taban puanlarını açıkladıktan sonra puanı tutan öğrenciler okullara önkayıt yaptıracak. Okullarda kayıtlar 24 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

EN AZ ÜÇ KAYIT DÖNEMİ

Önkayıt ve kesin kayıt yöntemi ile öğrencilerini alacak okullar 12 günlük sürede öğrencilerini alacak. Özel okullar en az 3 kayıt dönemi yapacak. Fler kayıt döneminde okullar taban puanlarını düşürebilecek. Özel okula kayıt olan öğrenci devlette tercih yapamayacak. Bu nedenle velilerin kararlı olması gerekiyor. Aksi halde devlet tercihlerine katılamayacaklar.

Bu okullarda 5 Temmuz tarihinden sonra boş kontenjan kalsa bile devlet liselerinde nakillerin başladığı 17 Ağustos'a kadar öğrenci alamayacaklar. Ancak bu süre içinde okulların gayri resmi olsa da öğrenci velileriyle görüşmelerinin önünde bir engel yok.

HANGİ KOLEJ NASIL ALACAK?

Amerikan Robert Lisesi: Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC inkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden yapı-lan toplam 8 sınavın sonucunu kullanacak. Birinci dönem sınav sonuçları yüzde 30, ikinci dönem ise yüzde 70 etkili olacak. En yüksek puanı 1000 olacak.
Fransız Liseleri (Saint Joseph, Saint Benoit, Nötre Dame De Sion, Sainte Pulcherie, Saint Michel, İzmir Saint Joseph): Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden yapılan toplam 8 sınavın sonucunu kullanacak. Birinci ve ikinci dönem yapılan sınavların etkisi yüzde 50 olacak. En yüksek puanı 900 olacak. Üsküdar, Tarsus ve İzmir Amerikan Kolejleri: Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC inkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden yapılan toplam 8 sınavın sonucunu kullanacak. En yüksek puanı 400 olacak. Galileo Galilei ve İtalyan ile Avusturya Lisesi: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) dikkate alacak. Bu puan 500 tam puan üzerinden açıklanacak.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.