Komisyon Masaya oturdu! Asgari ücrette ilk teklif ne zaman?
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2025’ten itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için ilk toplantısını dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında yaptı.
Türkiye Gazetesi'nden Cevdet Fırat Aydoğmuş'un haberine göre, Komisyon’un ilk toplantısında herhangi bir rakam konuşulmadı. Görüşmede, çalışma takvimi masaya yatırıldı. Buna göre; ikinci toplantı 16 Aralık Pazartesi günü saat 14.00’te yine Çalışma Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek. Toplantı öncesinde açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Hem işçinin hem de işverenin lehine olabilecek maksimum faydayı sağlayacak şekilde bir ücreti belirlemeyi hedefliyoruz” dedi.
TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar da toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, asgari ücret için masaya bir rakam getirmeyeceklerini, rakamı hükûmet ya da işverenden beklediklerini söyledi. Her yıl dört kez toplantı yapıldığını hatırlatan Ağar, “Bu yıl büyük ihtimalle 3 defa toplantı yapılır. Önümüzdeki hafta pazartesi günü yapacağımız toplantıda bir ücret belirlenirse, biz de ona göre tavrımızı alırız. Fikrimizi söyleriz. Temennimiz, oy birliği ile asgari ücret belirlenmesi” diye konuştu. Asgari ücretin kırmızı çizgisinin olmayacağını belirten Ağar, şöyle konuştu: Rakam söylediğimiz zaman, geri adım atma şansımız olmaz çünkü biz para vermiyoruz, para talep ediyoruz. Rakam vermeye gerek yok; yaşantımız ortada, insanların geçim şartları ortada. Bununla ilgili bize rakamı, para verenler söyleyecek.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.