Koncuk: Atatürk'e Hakaret'e Suç Duyurusunda Bulunduk

Koncuk: Atatürk'e Hakaret'e Suç Duyurusunda Bulunduk

TVNet ekranlarında yayınlanan “Derin Tarih” isimli programda, Mustafa Kemal ATATÜRK ve O’nun manevi kızı Afet İNAN hakkında hakaret ve iftira içeren ifadeler kullanılmıştır.

TVNet ekranlarında yayınlanan “Derin Tarih” isimli programda, Mustafa Kemal ATATÜRK ve O’nun manevi kızı Afet İNAN hakkında hakaret ve iftira içeren ifadeler kullanılmıştır. Programa katılanlar, basın yoluyla Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün manevi şahsiyetine hakaret ederek, Türk Milletinin tarihi ve manevi değerlerini rencide etme cüretkarlığını göstermişlerdir. Hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan yorumlar yapılarak Mustafa Kemal ATATÜRK ve manevi kızı Afet İNAN arasında manevi baba kız ilişkisi dışında, başka bir ilişki olduğu belirtilmek suretiyle Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK itibarsızlaştırılmaya çalışılmış, iftira niteliği taşıyan sözlerle Atatürk’ün manevi hatırasına alenen hakaret edilmiştir. TVNet ekranlarında yayınlanan “Derin Tarih” isimli programda, eleştiri sınırları ötesinde Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün itibarını zedeleyen, küçük düşürücü, aşağılayıcı ve iftira niteliğindeki ifadelere yer verilerek, yayın hizmeti ilkeleri ihlal edilmiştir. 
Türk Eğitim Sen olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün manevi hatırasına hakaret suçunu oluşturan fiillerin, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’a aykırılık teşkil etmesi nedeniyle soruşturma başlatılması ve şüphelilerin cezalandırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk ve ayrıca RTÜK’e TVNet ekranlarında yayınlanan “Derin Tarih” isimli programda, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve manevi kızı Afet İNAN hakkında asılsız ithamlarda bulunarak, iftira atılmak suretiyle, ATATÜRK’ün hatırasına alenen hakaret edilerek suç işlendiğinden, kurum tarafından gerekli işlemlerin başlatılması için talepte bulunduk.

İlgili suç Duyurusu Dilekçesi için tıklayınız

RTÜK’e yazdığımız yazı için tıklayınız 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.