Koncuk, Beştepe Toplantısındaki Bazı Detayları Paylaştı

Koncuk, Beştepe Toplantısındaki Bazı Detayları Paylaştı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Beştepe’de yapılan toplantı hakkındabasında yer alan ‘Ayrıca nitelikli öğretmen yetiştirmek için öğrenci başarısı endeksli öğretmen performans sisteminin uygulanmasının elzem olduğu vurgulan

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Beştepe’de yapılan toplantı hakkındabasında yer alan ‘Ayrıca nitelikli öğretmen yetiştirmek için öğrenci başarısı endeksli öğretmen performans sisteminin uygulanmasının elzem olduğu vurgulandı’ şeklindeki haberlere tepki gösterdi.

Genel Başkan, bunun doğru bir haber olmadığını belirterek, “Performans konusu sadece bir özel okul yetkilisi tarafından söylenmiş, sendika temsilcilerinin tepkisini almış, gereken cevap en net şekilde verilmiş başka kimse de performans konusunda böyle bir vurgu yapmamış, konu kapanmıştır” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün basında çıkan haberlerde Cumhurbaşkanlığında yapılan toplantıda "Ayrıca nitelikli öğretmen yetiştirmek için öğrenci başarısı endeksli öğretmen performans sisteminin uygulanmasının elzem olduğu vurgulandı." diye ifade edilmiştir, bu doğru bir haber değildir.

Performans konusu sadece bir özel okul yetkilisi tarafından söylenmiş, sendika temsilcilerinin tepkisini almış, gereken cevap en net şekilde verilmiş başka kimse de performans konusunda böyle bir vurgu yapmamış, konu kapanmıştır.

Aslında özel bir toplantı olduğu için tarafımızdan detaylı bir açıklama yapılma gereği duyulmamış, özet bilgiler paylaşılmıştır. Toplantıda yeni lise ve üniversite giriş sistemi ile ilgili kaygılarımız da en açık şekilde anlatılmış, bu yıl uygulanmaması gerektiği ifade edilmiştir.

Bazı özel okul temsilcilerinin devlet öğretmenleri aleyhinde konuşmalarına sendikalarca gereken cevap verilmiş,tartışma yaşanmıştır.Bir katılımcının, "Finlandiya'da bir tek özel okul yok ama eğitimde en başarılı ülke." demesi,Finlandiya konusunun gündeme gelmesine sebep olmuştur.

Aslında son derece yararlı bir toplantının, bazı basın yayın organları tarafından, toplantıda, performans konusunda bir karar alınmış gibi, olmayan şeyler, olmuş, yeni sınav sisteminde bir mutabakat oluşmuş gibi gösterilmesi gayri ahlakidir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.