Koncuk: Bürokrat Kılıklı Soytarıların Yağ Çekme Yarışı

Koncuk: Bürokrat Kılıklı Soytarıların Yağ Çekme Yarışı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan ve Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir ile birlikte Yozgat Şube’ye bağlı Akdağmadeni İlçe Temsilciliği’nin düzenlediğ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan ve Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir ile birlikte Yozgat Şube’ye bağlı Akdağmadeni İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği pikniğe katıldı.  Piknikte Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak ve Şube Yönetim Kurulu, Akdağmağdeni İlçe Temsilcisi Mustafa Korkmaz ve İlçe Yönetim Kurulu, Türk Tarım Orman-Sen Yozgat Şube Başkanı Kasım Tuygun ile Türkiye Kamu-Sen’e bağlı diğer sendikaların şube başkanları, ilçe temsilcileri ve çok sayıda üyemiz katıldı.

Üzerinde yaşadığımız sağlam bir vatan coğrafyası yoksa, huzurla yaşayacağımız bir ülke yoksa, orada sendikal faaliyet yapmanın anlamı yok.

Piknikte bir konuşma yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, “Akdağmadeni İlçe Temsilciliği’nin gayretli mücadeleleri, inançları, sağlam duruşları beni meftun etti. Ben bu mücadeleyi veren, adam gibi duruşunu bozmayan bütün mensuplarımızı, teşkilatımızın yöneticilerini kutluyorum; Akdağmadeni’ndeki mücadelenin herkese örnek olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye Kamu-Sen’in milli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Koncuk sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bir sendikayız ama aynı zamanda mili sivil toplum örgütüyüz. Biz bu milletin değerlerinden besleniyoruz. Besin kaynağımız Anadolu coğrafyasıdır, bu milletin manevi hayatıdır. Milletimize hizmet etmeyi, milletimizin ayağına takılan her türlü engelle mücadele etmeyi milli bir vazife olarak görüyoruz. Türkiye Kamu-Sen’in en önemli özelliği budur. Biz şuna inanıyoruz: Üzerinde yaşadığımız sağlam bir vatan coğrafyası yoksa, huzurla yaşayacağımız bir ülke yoksa, orada sendikal faaliyet yapmanın anlamı yok. Ülkemizdeki Suriyeli sığınmacıların halini görüyorsunuz. Unutmayın ki; vatan yoksa, namus ve şeref kavramları dahi tartışılır hale geliyor.”
Çok siyasi iktidar, çok Başbakan gördük. Bugün hepsinin yerinde yeller esiyor. Adlarını bile hatırlamıyoruz. Önemli olan ülkemiz, milletimiz ve milletimizin varlığıdır.

Bu ülkenin geleceğinin evlatlarımızın, torunlarımızın geleceği olduğunu kaydeden Koncuk, “Bu mücadeleyi aynı zamanda evlatlarımız ve torunlarımız için vermek zorundayız” dedi. Siyasi iktidarların gelip geçici olduğunu belirten Koncuk, “Çok siyasi iktidar, çok Başbakan gördük. Bugün hepsinin yerinde yeller esiyor. Birçoğunun adını bile hatırlamıyoruz. Önemli olan ülkemiz, milletimiz ve milletimizin varlığıdır. Bakınız; Sayın Davutoğlu 21 ay başbakanlık yaptı ama bugün yok. Yarın başkaları da olmayacak ama biz olacağız.” dedi.

Koncuk sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimsenin kölesi olmayacağız. Kimseye eyvallahımız yok, kimseden korkumuz da yok. Bu ülke bizim. Bu ülke siyasi iktidarın ülkesi değil, bu ülke makamı, mevkisi, cebindeki parası ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde yaşayan her bir şerefli Türk vatandaşının ülkesidir. Kimseye saygısızlık yapmıyoruz, dolayısıyla herkesin bize saygı duymasını bekliyoruz.

Siz o zemheri soğuğunda vallahi donacaksınız. Çünkü sizde ahlak yok, adalet anlayışı yok, hakka, hukuka, kul hakkına saygı yok.

Koncuk, şunları da kaydetti: “Bürokrat kılıklı soytarıların iktidara yağ çekme yarışına girdiğini görüyoruz. Yandaş, yalaka sendikayı palazlandırmak için her türlü ahlaksızlığı ortaya koyuyorlar. Onlar adına üzülüyorum. Çünkü onlar geleceklerini bir siyasi iktidarın geleceği ile sınırlandırmış. Bu iktidar da gidecek; o zaman biz onlarla yüz yüze kalacağız. Yaptıkları ahlaksızların hesabını nasıl ödeyecekler, yüzümüze nasıl bakacaklar? Bu nedenle devir hangi devir olursa olsun, hak ve adalet anlayışıyla davranmamız lazım. Bu ülkenin insanlarına huzur vermek amaç olmalıdır. Bir iktidarla geleceğimizi nasıl sınırlandırabiliriz? Meselelere böyle bakmak lazım. Allah’a şükür 420 bin üyemizle yolumuza aslanlar gibi devam ediyoruz. Bugün sendika üye sayısıyla övünen ama hiçbir işe yaramayan, kokuşmuş düzenin bir parçası olmaktan başka özelliği olmayan bir sendika var ama emin olun yarın olmayacak. Dolayısıyla onlara hiç sevinmeyin diyorum. Siz daha zemheri soğuğunu tatmadınız, kış görmediniz. Biz hepsini gördük. Siz o zemheri soğuğunda vallahi donacaksınız. Çünkü sizde ahlak yok, adalet anlayışı yok, hakka, hukuka, kul hakkına saygı yok. Böyle bir anlayışla hiçbir teşkilat bir yere varamaz.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.