Koncuk: Gençleri Umutsuz Olan Ülkelerin Geleceği Olmaz

Koncuk: Gençleri Umutsuz Olan Ülkelerin Geleceği Olmaz

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, işsizlik sorununa dikkat çekti. İşsizliğin yüzde 12.7’ye ulaştığını söyleyen Koncuk, bu konuda radikal tedbirler alınması gerektiğini belirtti.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, işsizlik sorununa dikkat çekti. İşsizliğin yüzde 12.7’ye ulaştığını söyleyen Koncuk, bu konuda radikal tedbirler alınması gerektiğini belirtti. Koncuk, “Türkiye genç işsizlik yönünden adeta bir umutsuzluk adasına dönmüştür. Oranı ise yüzde 20'lerin çok üzerindedir. Gençlerimiz göz ardı edilemez” dedi.

Mülakat sistemini de eleştiren Koncuk, “KPSS'yi kazanmak gençlerimiz için bir umut iken, anlamsız bir şekilde oluşturulan ucube mülakat sistemi bu umudu da yok etmek üzeredir.” diye konuştu.

Gelişmiş dünyada yer almak için en önemli tedbirin genç işsizliği çözebilecek adımları hızla atmak olduğunu kaydeden Koncuk, her alanda istihdam yaratmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Koncuk, “Adil gelir dağılımını sağlayabilmek için öncelikle her alanda istihdam yaratmak zorundayız. Gençleri umutsuz olan ülkelerin geleceği olmaz. Bu sebeplerle, yüzde 12.7'lik işsizliğin, her ocakta büyük sosyal ve psikolojik travma yarattığını bilerek davranmak ve çözmek milli bir görevdir.” dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İşsizlik resmi kayıtlara göre tam yüzde 12.7'ye ulaştı. Bu rakam uzun süre taşınabilir bir oran değildir. Acil, radikal tedbirler alınmalıdır.

Türkiye genç işsizlik yönünden adeta bir umutsuzluk adasına dönmüştür. Oranı ise yüzde 20'lerin çok üzerindedir. Gençlerimiz göz ardı edilemez.

KPSS'yi kazanmak gençlerimiz için bir umut iken, anlamsız bir şekilde oluşturulan ucube mülakat sistemi bu umudu da yok etmek üzeredir.

Gerçekten gelişmiş dünyada yer almak istiyorsak, bunun için, en önemli tedbir, genç işsizliği çözebilecek adımları hızla atabilmektir.

Adil gelir dağılımını sağlayabilmek için öncelikle her alanda istihdam yaratmak zorundayız. Gençleri umutsuz olan ülkelerin geleceği olmaz.

Bu sebeplerle, yüzde 12.7'lik işsizliğin, her ocakta büyük sosyal ve psikolojik travma yarattığını bilerek davranmak ve çözmek milli bir görevdir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.