Koncuk, MEB Müsteşarını Ziyaret Etti

Koncuk, MEB Müsteşarını Ziyaret Etti

GENEL BAŞKAN MEB MÜSTEŞARINI ZİYARET ETTİ

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Doç. Dr. Yusuf Tekin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Genel Başkan Koncuk’a, Genel Sekreter Musa Akkaş, Genel Mali Sekreter Seyit Ali Kaplan, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri M. Yaşar Şahindoğan eşlik etti.

Müsteşar Yusuf Tekin’e yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Genel Başkan Koncuk, sendikamızın taleplerini içeren bir rapor sundu. Genel Başkan Koncuk, öğretmen ve akademisyenlerin ek ödemeden yararlandırılmayarak ekonomik açıdan mağdur edildiklerini ve bu mağduriyetin mutlaka çözülmesi gerektiğini belirtti. Şube müdürlüğü görevlendirmelerinin kariyer ve likayat ilkeleri göz ardı edilerek yapıldığını, torpilli olduğunu söyleyen Koncuk, bu görevlendirmelerin iptal edilmesi ve şube müdürlüğü sınavlarının bir an önce yapılması gerektiğini söyledi. Ucube Yönetici Atama Yönetmeliğinin kaldırılması ve sadece yazılı sınav sonuçlarına göre yönetici ataması yapılacak şekilde düzenlenmesini isteyen Koncuk, “Türkiye gerçekleriyle örtüşmeyen, torpilli, kayırmacılığı ön plana çıkaracak yönetici atama yöntemlerinden uzak durulmalıdır” dedi. Genel Başkan Koncuk, memur ve hizmetliler için bir atama ve yer değiştirme yönetmeliği çıkarılması ve  bu personelin fazla çalışma ile ilgili sorunlarının çözülmesi gerektiğini de belirtti. Ağustos ayında 100 bin öğretmen ataması yapılması ve sayıları sendikamızın tespitlerine göre 58 bin 479’a ulaşan ücretli öğretmen çalıştırılması uygulamasına son verilmesini de isteyen Koncuk, KPSS puanıyla kadroya geçenlere 632 sayılı KHK ile geçenlere verilen hakların verilmesi ,yer değiştirmelerde öğrenim özrünün dikkate alınması konularında ivedilikle harekete geçilmesi gerektiğini kaydetti.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin de sendikaların paydaşları olduğunu belirterek, mevzuat ve uygulamalar ile ilgili çalışmalarda sendikaların görüşlerinden yararlanacaklarını bildirdi.

 

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’e sunduğumuz rapor için tıklayınız

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.