Koncuk: MEB, Ucube Mülakat Sisteminden Vazgeçmelidir

Koncuk: MEB, Ucube Mülakat Sisteminden Vazgeçmelidir

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, mülakatın kaldırılacağına dair haberler ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, mülakatın kaldırılacağına dair haberler  ile ilgili  önemli açıklamalar yaptı. Koncuk, “Düne kadar mülakatı yere göğe koymayan MEB şimdi hangi sebeple mülakattan vazgeçmiş olsun? Doğrusu inanmak için acele etmemek lazım.” dedi. Aynı zamanda  mülakatın iptali için  dava dahi açamayan sendikalara da sert tepki gösteren   Genel Başkan,  “Mülakatın iptali için dava açma sorumluluğu gösteren tüm sendikaları kutluyorum. Dava bile açamayan sözde tepki gösterenleri ise biliyoruz.” dedi.  Koncuk,  açıklamasında şunlara yer verdi:

“Öğretmen alımında mülakatın kaldırılacağına dair haberler var. Türk Eğitim Sen iptal davası açmıştı, geçmişte verilen emsal kararlar da vardı.

Bu habere temkinli yaklaşmak lazım aksi takdirde yeni hayal kırıklığı yaşanabilir ancak yargı iptal konusunda bir işaret vermiş olabilir.

Düne kadar mülakatı yere göğe koymayan MEB şimdi hangi sebeple mülakattan vazgeçmiş olsun? Doğrusu inanmak için acele etmemek lazım.

MEB, hangi sebeple olursa olsun mülakat gibi ucube sistemden vazgeçmelidir. Bu karar verilmek zorundadır, yoksa siyaset ağır bedel öder.

Yüz binlerce işsiz öğretmen, anne baba ve yakınları çocuklarının haksızlığa uğramasını asla sineye çekmeyecektir. Yol yakınken dönülmelidir.

Benim çocuğum KPSS'den yüksek puan alacak, 3 kişi oturup, 3 dakikada düşük puan vererek hakkını gasp edecek. Biz de bunu yiyeceğiz, öyle mi?

Gerek Hükümet gerekse MEB ucube, haksız, hukuksuz mülakat uygulamasının yarattığı infialin taşma noktasına geldiğini görmek zorundadır.

Mülakatın iptali için dava açma sorumluluğu gösteren tüm sendikaları kutluyorum. Dava bile açamayan sözde tepki gösterenleri ise biliyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.