Koncuk: Öğretmenden önce MEB'in performans değerlendirmesine ihtiyaç var

Koncuk: Öğretmenden önce MEB'in performans değerlendirmesine ihtiyaç var

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’in hazırladığı, Resmi Gazetede yayınlanan Öğretmen Strateji Belgesini sert bir dille eleştirdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, MEB’in hazırladığı,  Resmi Gazetede yayınlanan Öğretmen Strateji Belgesini sert bir dille eleştirdi. Koncuk, “Öğretmenden önce MEB'in performans değerlendirmesine ihtiyaç bulunmaktadır.” dedi. Koncuk açıklamasında şunları kaydetti:

“MEB'in Öğretmen Strateji Belgesi Resmi gazetede yayınlandı.1. amaç, yüksek nitelikli, iyi yetişmiş ve mesleğe uygun öğretmen istihdamıymış.

2. amaç, kişisel ve mesleki gelişimini sürekli kılmak. 3.amaç, mesleğe yönelik algıyı iyileştirmek ve mesleğin statüsünü güçlendirmekmiş.

Amaçlar ne kadar da güzel ancak lafla peynir gemisi yürümüyor. Süslü amaçlarla öğretmenin huzuru ve itibarı bugüne kadar artmış görünmüyor.

MEB öğretmenlere yönelik performans değerlendirmesi yapacak, 4 yılda bir bütün öğretmenleri sınava alarak bu hedefleri gerçekleştirecekmiş.

Öğretmenden önce MEB'in performans değerlendirmesine ihtiyaç bulunmaktadır. MEB öğretmeni huzurlu kılacak hangi adımı bugüne kadar atmıştır?

Öğretmene performans değerlendirmesiyle niteliği artırmayı, mesleki gelişimi sürekli kılmayı iddia etmek dahi akıl ve izanla izah edilemez.

Yıllardır adam gibi hizmet içi eğitim dahi yapmayı beceremeyen bir bakanlık şimdi öğretmenleri sınava tabi tutacakmış, gel de söyleme, yazık.

Siz kalite ve verimliliği mi artırmak istiyorsunuz? O halde önce huzuru sağlayın, ayrımcılığın ortadan kaldırılması için samimi adımlar atın.

Verimliliği mi artıracaksınız? O halde mülakat ucubesini kaldırın, öğretmenin itibarını artırmak için tedbir alın. Sırça köşkte oturarak olmaz.

Yargı kararlarını uygulamayan, iyi bir yön. atama sistemi bulamayan, olanı da bozan MEB bu kafa ile bunları başaramaz. Önce zihniyet değişimi.

Bence MEB Öğretmen Strateji Belgesi yerine, MEB'de Yeniden Doğuş Strateji Belgesini hazırlamalıdır. İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına...”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.