Koncuk: Rehber Öğretmenlere Keyfi Davranılamaz!

Koncuk: Rehber Öğretmenlere Keyfi Davranılamaz!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği ile yapılacak olan değişikliğe sert tepki gösterdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın  Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği ile yapılacak olan değişikliğe sert tepki gösterdi. Genel Başkan, “Sayın İsmet Yılmaz, Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü'nün, okullarda rehberlik faaliyetini zayıflatacak çalışmasına müdahale etmelidir.” dedi. Koncuk, açıklamasında şunları söyledi.

“MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü'nü rehber öğretmenler konusunda sendika ve ilgili derneklerin görüşlerine kulak vermeye davet ediyorum.

Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü'nün görevi rehber öğretmenliğin daha etkin yapılmasını sağlamaktır, motivasyonu düşürmek değil.

Gördüğümüz kadarıyla Özel Eğitim  ve Rehberlik  Genel Müdürlüğü ben bilirimci bir anlayışla hareket etmekte, talepleri hiç dikkate almamaktadır.

Sayın İsmet Yılmaz, Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü'nün, okullarda rehberlik faaliyetini zayıflatacak çalışmasına müdahale etmelidir.

Hiç bir genel müdürlük keyfi çalışma hakkına sahip değildir, her çalışma, asıl işin daha verimli yapılmasını sağlamaya yönelik olmalıdır.

Özel Eğitim  ve Rehberlik Genel Müdürlüğü'nü uyarıyoruz, sorumluluklarınızı bilerek çalışınız, rehberlik hizmetini sulandırmayınız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum