Koncuk: Sözleşmeli Öğretmenlere Özür Tayin Hakkı Verilmeli

Koncuk: Sözleşmeli Öğretmenlere Özür Tayin Hakkı Verilmeli

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un “Sözleşmeli öğretmenlere de mahrumiyet bölgelerinde, öğretmen ihtiyacı olan yerlerde bir araya gelme hakkı verilmelidir.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un “Sözleşmeli öğretmenlere de mahrumiyet bölgelerinde, öğretmen ihtiyacı olan yerlerde bir araya gelme hakkı verilmelidir. İnada gerek yoktur.” Şeklindeki açıklamasının yanlış anlaşılması üzerine Genel Başkanımız konu ile ilgili daha geniş bir açıklama yaptı. Koncuk; “Tüm sözleşmeli öğretmenlere eşi ne iş yapıyorsa yapsın, özür grubundan zorunlu hizmet bölgelerine yer değiştirme hakkı verilmelidir.” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 “Sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu talebi ile ilgili zannederim bir yanlış anlama olmuş. Burada talebimiz öğretmen ya da başka iş fark etmez.

Türk Eğitim-Sen olarak,  temel talebimiz tabi ki sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının kökten kaldırılmasıdır. Bu yapılana kadar acil düzenlemeler olabilir.

Tüm sözleşmeli öğretmenlere eşi ne iş yapıyorsa yapsın, özür grubundan zorunlu hizmet bölgelerine yer değiştirme hakkı verilmelidir.

Mesele öğretmen ihtiyacı ise şu veya bu mahrumiyet bölgesinde görev yapmanın ne farkı vardır? Bu, problemi kökten çözmese de hafifletecektir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.