Koncuk: Tercihiniz Türkiye Kamu-Sen Olsun, Biz Hep Sizinleydik

Koncuk: Tercihiniz Türkiye Kamu-Sen Olsun, Biz Hep Sizinleydik

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, toplu sözleşme dönemine beş ay kaldığını hatırlatarak, geride kalan toplu sözleşmelerde kamu çalışanlarının yaşadığı kayıplar ve mağduriyetlerini hatırlattı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, toplu sözleşme dönemine beş ay kaldığını hatırlatarak, geride kalan toplu sözleşmelerde kamu çalışanlarının yaşadığı kayıplar ve mağduriyetlerini hatırlattı.

Sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede kamu çalışanlarına seslenen Koncuk, "Geç olmadan, gelecek, telafisi imkansız kayıplarımıza engel olabilmek, pişmanlık duymamak, en azından vicdani rahatlık duyabilmek için tercihimiz TÜRKİYE KAMU-SEN!" dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde şu satırlara yer verdi;

"Toplu Sözleşmeye 5 ay kaldı, henüz 2015 Ağustos ayında imzalanan toplu sözleşmenin 20 maddesi hayata geçmiş değil.

Memur kardeşim defalarca aldatıldın, 2013'de masada kazanılan enflasyon farkını, 2015 yılında, maddeyi değiştirenler, neye imza attığını dahi hesap edemeyenler masada bıraktılar.Bu hata 2015 Ocak ayından bu yana ve bundan sonra her ay, emekli ve memurun %1.8 maaş kaybına, öğretmenin ek dersine, emeklinin ikramiye ve maaş kaybına da sebep oldu.

Türkiye Kamu-Sen olarak, yaklaşık 5 milyon kişiye yapılan bu ihaneti anlatmaya çalıştık.Sendikal tercihlerinize dikkat edin dedik.Biz bize düşeni yaptık.

4C'li, 4 B'li, vekil ebe, hemşire, imam, 5393 sayılı yasaya tabi olanlar, ihs'liler hep bu dönemin ürünü değil midir?Çalışma hayatı adeta hercümerc edilirken, bir defa dahi eylem, miting yapmayanlarla gidişat neresidir?

Şu günlerde dahi gözümüzün içine bakılarak, devlet memurluğu kavramının kaldırılacağı, tapulu memurluğa son verileceği gibi, hiç de yakışıksız ifadelerle söylenmiyor mu?

Hangi sendika üyesi olursa olsun, tüm memurlara sesleniyorum, bizim de eksiklerimiz, kusurlarımız olabilir, olmuştur da ancak biz asla memura ihanet etmedik, etmeyiz.

Toplu Sözleşmeye 5 ay kala, hala mı mücadele dışında kalmak için gerekçeler üreteceksiniz?Sizi, pazarlama şirketi olmaktan başka,  bir şey olmadıklarını çok da iyi bildiğiniz yapılara teslim olmaya devam mı edeceksiniz?

Duruşumuz belli, ilkelerimiz belli, sözümüz ortada karar ve sorumluluk tüm kamu çalışanlarına aittir.

15 Temmuz'dan bu yana, mağduriyet yaşayan üyesine dahi kapılarını kapatanları unuttunuz mu?

Geç olmadan, gelecek, telafisi imkansız kayıplarımıza engel olabilmek, pişmanlık duymamak, en azından vicdani rahatlık duyabilmek için tercihimiz TÜRKİYE KAMU-SEN! BİZ HEP SİZİNLEYDİK!"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.