Koncuk ve Müezzinoğlu, Çalışanların Sorunlarını Masaya Yatırdı

Koncuk ve Müezzinoğlu, Çalışanların Sorunlarını Masaya Yatırdı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu üyelerimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu ziyaret etti.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu üyelerimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı merkez binasında gerçekleştirilen görüşmeye Genel Başkanımız İsmail Koncuk ile birlikte Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Sözleşme Sekreteri ve Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türkiye Kamu-Sen Genel Sosyal İşler Sekreteri ve Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Şerafeddin Deniz, Türkiye Kamu-Sen Genel Mevzuat Sekreteri ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mehmet Özer,  Türkiye Kamu-Sen Genel Eğitim Sekreteri ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri ve Türk Haber-Sen Genel Başkanı Sedat Yılmaz, Türkiye Kamu-Sen Genel Dış İlişkiler Sekreteri ve Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz ve Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir  katıldı.

 KONCUK: ÇALIŞMA HAYATININ SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, çalışma hayatında varolan birçok sorunun acilen çözüm beklediğini dile getirdi. Koncuk,  “Yapılan bir toplu sözleşme var ve hala uygulanmayan 21 madde mevcut. Bu maddeler mutlaka yerine getirilmesi gereken maddelerdir, mesela 4-C’lilere kadro konusu. Bu kanayan bir yaradır, bir türlü çözülemedi. İnşaallah sizin döneminizde bu mesele nihayete kavuşur. Türkiye’ye yakışmayan bir istihdam modelidir 4-C modeli. Bunun için Türkiye Kamu-Sen olarak yıllardır 4-C’lilerin 4-B’lilerin, vekil ebe, vekil hemşire, vekil imam.. Bunların kadroya alınmasının mücadelesini hem toplu sözleşmelerde, hem KPDK toplantılarında, hem de bu tip görüşmelerde ifade ediyoruz.

Memur işi yapan kamu işçileri var, bu konuda da gerekli adımlar artık atılmalıdır. Disiplin affı konusu yıllardır gündeme getirmekteyiz. KİT’lerdeki ücret grupları konusu 31.01.2016 tarihine kadar çalışılıp hayata geçmesi gereken bir konuydu aradan 10 ay geçti hala uygulanamadı. Bunlar uygulanmalı. Bu problemler her zaman önümüze gelecek problemler.

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin olarak hazırlanan tasarı hayata geçirilmelidir.

Özel Hizmet tazminatı ile ilgili ortaya çıkan sorunlar çözülmeli, ek ödemelerdeki adaletsizlikler giderilmeli,  Ek göstergelere ilişkin sorunlar çözülmelidir.

Sözleşmeli öğretmen uygulamasından vazgeçilmeli, ataması yapılmayan öğretmenler sorunu bitmelidir. Genç İstihdamın önü açılmalı, işsizlik azaltılmalıdır.

Emeklilerin sorunları çözülmeli, maaş artışları sağlanmalıdır. Kamu çalışanları lehine çıkan yargı kararları uygulanmalıdır, ayrımcılık yapılmamalıdır.Kamu çalışanları üzerindeki vergi yükü hafifletilmeli, görevde yükselme ve unvan değişikliği adalet ve hakkaniyet ilkelerine öre yapılmalıdır. Mülakat kesinlikle kaldırılmalıdır.

Hizmet sınıflarında yer alan kadrolar yeniden gözden geçirilmeli, yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personelin sorunları çözülmelidir.

Döner sermaye ve fon gelirleri adaletli dağıtılmalı, kadro ve derece yükselmesi yapamayan memura yükselebilecekleri en üst kadronun derecesi verilmelidir.

Sorunların çözümü noktasında bir an önce gerekli adımların atılmasını bekliyoruz”  dedi.

KONCUK: MASUM HİÇ BİR İNSAN ZARAR GÖRMEMELİ

Kamuda yaşanan ihraçlar konusunu da gündeme getiren Genel Başkan İsmail Koncuk, adalet ve hukuk içinde soruşturmaların yapılması gerektiğinin altını çizdi. Koncuk, “Soruşturmalar çerçevesinde masum hiç bir insanın zarar görmemesi için son derece titiz bir şekilde davranılması gerekmektedir” dedi.

KONCUK: BÖYLE BİR PERFORMANS SİSTEMİ KAMUDA CİDDİ SIKINTILAR YARATIR

Kamuda Performans sistemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Genel Başkan Koncuk, “Ortada gezen taslak uygulanırsa kamuda her şey karma karışık bir hal alır” dedi. Koncuk, Kamuda performans değerlendirmesine yönelik sıklıkla haberler yer alıyor basın yayın organlarında. Bu haberle kamu çalışanlarını da oldukça huzursuz ediyor. Devlet Personel Başkanlığının bu konuda bir yönetmelik taslağı hazırladığını biliyoruz. Şayet bu taslak uygulanırsa inanın kamu karman çorman bir hale gelir ve içinden çıkılamaz.

Tamamen subjektif şeyler. Ölçülebilir olmayan hiçbir şeye girmemek lazım. Yapılan puanlamaların belgelerle ortaya konulamadığı bir durumda ki, bunlar yargıdan da dönüyor. Bu konuda binlerce dava açıldı hepsi döndü inanın. Yargı diyor ki, “Bu puanı verdin ama ispat, neye göre verdin?” Performans değerlendirmesinin negatif yönü olmamalı, pozitif yönü olmalıdır, motive edici olmalıdır. 657’de cezalandırıcı maddeler zaten var, daha bunların üzerine yeni cezalandırıcı maddeler getirmek çok doğru olmaz. Performansı konuşurken, motive edici konuları konuşmamız lazım. Burada ise tamamen negatif şeyler var. Böyle bir performans sistemi kamuda ciddi sıkıntıları beraberinde getirir. Geçtiğimiz gün Bursa’da bir çalıştay yaparken o çalıştayın gündem maddelerinde birisi görevde yükselmeydi, o sırada bir yönetmelik yayınlandı Görevde yükselme ve unvan değişikliğine ilişkin. Yani bir taraftan çalıştay yapıyoruz ama o sırada yönetmelik yayınlanıyor. Bunlara dikkat etmek gerekir.

 

Gelin bir yönetici atama sistemini oluşturalım, bilgili, liyakatli yöneticileri seçelim, ayrımcılığı ortadan kaldıralım, bu sistemi getirelim ondan sonra oturup konuşalım. İlk düğmeyi yanlış iliklemeyelim. Eğer yanlış iliklenirse ne performans ne de başka şeyleri konuşamayız. Biz vatanımızı seviyoruz, doğruya doğru ama yanlışa yanlış deriz.

İş güvencesi noktasında herkes memurlar aleyhinde konuşuyor, ölçülen bir şey yok. Devlet memurları ile ilgili öyle olumsuz kanaatler var ki ama bütün kurumlar işlerini yapmakta. AB ülkelerinde 14 vatandaşa bir memur düşüyor, Türkiye’de ise 29 vatandaşa bir memur düşüyor. Rakamlar ortada. Bu bizim memurumuzun iki kat daha fazla çalıştığını göstermektedir. Bunları söyleyen yok” dedi.

Genel Başkanımız İsmail Koncuk, kamu çalışanlarının sorunlarının yer aldığı kapsamlı bir raporu da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na iletti.

MEHMET MÜEZZİNOĞLU: TÜRKİYE KAMU-SEN’İN KATKILARI BİZİM İÇİN SON DERECE ÖNEMLİDİR

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, çalışma hayatında çözüm bekleyen sorunların sonuca ulaştırılması için yoğun bir gayret sarf ettiklerini belirtti. Müezzinoğlu,  bu sorunların çözümü noktasında Türkiye Kamu-Sen’in görüş, öneri ve düşüncelerinin kendileri için önem arz ettiğini belirtirken, Türkiye Kamu-Sen’in birikim ve deneyimlerinden faydalanmak istediklerini söyledi.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, önümüzdeki dönemde çok daha kapsamlı olarak yapılacak çalışmalarda Türkiye Kamu-Sen ile sürekli diyalog halinde olacaklarının altını çizdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.