Koncuk'tan Başbakan'ın "İş Güvencesi" Açıklamasına Destek

Koncuk'tan Başbakan'ın "İş Güvencesi" Açıklamasına Destek

İsmail Koncuk, Başbakan Binali Yıldırım'ın, "657'deki memurlarının iş güvencesi ile ilgili bir çalışmanın olmadığı, memurun iş güvencesinin kesinlikle kalkmayacağı, bu yönde bir çalışmanın da olmadığı" yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan Binali Yıldırım'ın, "657'deki memurlarının iş güvencesi ile ilgili bir çalışmanın olmadığı, memurun iş güvencesinin kesinlikle kalkmayacağı, bu yönde bir çalışmanın da olmadığı" yönündeki açıklamalarını değerlendirdi.

" Söz ağızdan bir kez çıkar" diyen Genel Başkan Koncuk, "Sayın Cumhurbaşkanından da, bu yönde bir açıklama bekliyoruz" dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk;

"Başbakan Sayın Binali Yıldırım, 657'deki memurlarının iş güvencesi ile ilgili bir çalışmanın olmadığını, memurun iş güvencesinin kesinlikle kalkmayacağını bu yönde bir çalışmanın da olmadığını açıkladı."

Türkiye Kamu-Sen olarak diyoruz ki, söz ağızdan çıkar.Sayın Başbakan'ın bu sözünün referandum sürecinden bağımsız bir söz olmasını diliyorum.

Sayın Cumhurbaşkanından da, bu yönde bir açıklama bekliyoruz, malum, devlet memurluğu kavramının kaldırılacağı, işçi ve memur kavramının, tek potada buluştuğu bir istihdam türünün hayata geçmesi, Sayın Cumhurbaşkanının, başbakanlığı döneminden bu yana, sıklıkla söylediği bir sözdür.

Sayın Başbakan'ın yukardaki açıklaması, elbette önemlidir ve bizim için kıymetlidir, ancak bu sözü güçlendirecek açıklamalara ihtiyacımız bulunmaktadır.

Türkiye Kamu-Sen , verilen bu sözün de yakın takipçisi olacaktır.Bu sözü, bugüne kadar ifade edilen, devlet memurları ile ilgili yanlıştan,  kesin bir dönüş olarak görmek istiyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.