Koncuk'tan Eğitim-Bir-Sen'e 24 Kasım Sitemi

Koncuk'tan Eğitim-Bir-Sen'e 24 Kasım Sitemi

Koncuk'tan Eğitim-Bir-Sen'e 24 Kasım Sitemi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. 

Koncuk sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada; "24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun.Gelecek ancak sizinle güzel, ancak sizin mücadelenizle anlamlı." dedi. 

Koncuk'tan Eğitim-Bir-Sen'e 24 Kasım Göndermesi

Genel Başkan Koncuk, isim vermeden Eğitim-Bir-Sen'i de eleştirdi. Koncuk; "24 Kasım Öğretmenler Günü, Atatürk'ün Millet Mektepleri Baş Öğretmen ünvanını kabul ettiği gündür. Yandaş sendikanın açıklaması kabul edilemez. 

24 Kasım Öğretmenler Gününü, darbe ürünü olarak takdim eden bu güruh, Atatürk'e açıkça düşmanlık yapmak yerine, bu günü lekelemek istiyor." dedi. 

Eğitim-Bir-Sen'in 24 Kasım Mesajı Nasıldı?

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi tarafından Öğretmenler Günü nedeniyle yayınlanan mesajda;

"Türkiye’de 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak tayin ve tahsis edilen muayyen gün ise, 12 Eylül askeri darbesinin ardından, darbe yönetiminin kararıyla kutlanmaya başlamıştır. Darbecilerin ruhunu yansıtan, izlerini taşıyan, suç işleyenlerin yapmak istedikleri mühendisliğe öğretmenleri de ortak etmek için tahsis ettikleri, törenleri ve ritüelleriyle sorgulanmaksızın her yıl tekrarlanan Öğretmenler Günü, millet iradesini hiçe sayanların himmetiyle ‘öğretmenlere de bir gün olsun’ denilerek ihdas edildiği günden beri kabul sorunu yaşamaktadır. Darbecilerin yeri millet vicdanında nasıl meşrulaşmadıysa, 24 Kasım da aynı şekilde meşrulaşamamıştır.

24 Kasım Öğretmenler Günü, bu haliyle bin yıllık medeniyet değerlerinden soyutlanmak üzere köklerinden koparılmak istenen milletimizin tabi tutulduğu operasyonun bir yansımasından ibarettir. Bin yıllık geçmişi yok sayan ve el yordamıyla kazılmış yüzeysel temeller üzerine bina edilmek istenen köksüz, ruhsuz anlayışın bir tezahürüdür. Öncelikle Öğretmenler Günü, karşılığını kendi medeniyet değerlerimizin derinliklerinden bulan bir temel üzerinde yeniden inşa edilmeli, darbelerin, darbecilerin, antidemokratik süreçlerin ve endoktrinasyon ameliyesinin bir karşılığı olmaktan uzaklaştırılmalıdır.

Ülkemizde 1981 yılından itibaren kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün, kutlanmaya başladığı günden bu yana içi doldurulamayan, yasak savmak kabilinden törenler ve beylik konuşmalarla geçiştirildiği görülmektedir. Militarist üslup ve kalıplaşmış ritüelle savılan Öğretmenler Günü, bugüne kadar öğretmenlere pratikte herhangi bir katkı sunamamıştır. Oysa Öğretmenler Günü, bir ülkenin geleceğini büsbütün şekillendiren bir hizmeti ortaya koyan öğretmenlerin bir yıllık motivasyonunun yüklendiği ve ülkenin geleceğinin aydınlık olması yönünde bir fırsat olarak değerlendirilebilir, ülkenin ve milletin kazancına dönüştürülebilirdi." açıklamasına yer verilmişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.