Koncuk'tan MEB'in El Yazısı Kararına Destek

Koncuk'tan MEB'in El Yazısı Kararına Destek

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın bitişik eğik yazının kaldırılacağına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın bitişik eğik yazının kaldırılacağına ilişkin yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında bitişik eğik yazı yerine dik temel harflerin kullanılacağını açıkladı. Bu açıklamayla birlikte öğrenciler, veliler ve öğretmenler derin bir nefes aldı.

Sendikamız bitişik eğik yazı uygulamasının kaldırılmasını talep etmiş, bu yazının yetenek gerektirdiğini, nasıl kalem tutacağını bile yeni yeni öğrenen, ince motor becerileri tam gelişmemiş ilkokul 1’inci sınıf öğrencileri için bitişik eğik yazı yazmanın sancılı bir süreç olduğunu, hatta öğretmenlerin bile öğrencilerin yazılarını, dolayısıyla da sınav kâğıtlarını okumakta güçlük yaşadığını defalarca dile getirmiştik. Bitişik eğik yazı ile yazmayı öğrenen çocukların dik temel harflerle yazması da çok zor olmakta, çocuklar bocalamaktadır.

Sendikamız 2015 yılında bu konuyla ilgili sosyal medya üzerinden bir anket çalışması da yapmıştı. Buna göre anketimize katılanların yüzde 86’sı bitişik eğik yazı uygulamasının kaldırılmasından yana görüş bildirmişti. Sadece yüzde 14’ü bu yazının devam etmesinden yana olduğunu ifade etmişti.

‘Bitişik eğik yazı uygulamasının kaldırılması halinde güzel yazı dersi konulmalı mıdır?’ sorusuna ise ankete katılanların yüzde 79’u evet, yüzde 21’i hayır cevabı vermişti.

Sendikamızın çabaları ve kamuoyunun da bu yöndeki baskısıyla Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tam 12 yıldır devam eden bitişik eğik yazı uygulamasına son verileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nı verdiği bu karardan dolayı tebrik ediyoruz. Getirildiği dönemden bu yana hep tartışılan bitişik eğik yazı uygulamasının kaldırılması son derece olumlu bir gelişmedir.

Bitişik eğik yazı, ilkokul 3’üncü sınıfta güzel yazı dersi içinde öğretilmelidir. Bu karar tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı, uğurlu olsun.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.