Koncuk'tan Memurlara "İş Güvencesi" Uyarısı

Koncuk'tan Memurlara "İş Güvencesi" Uyarısı

Memurların iş güvencesi tehdit altında mı? İş güvencesi ne anlama geliyor? Bu tehdite karşı ne yapmalı?

Memurların iş güvencesi tehdit altında mı? Memurların iş güvencesi konusunda yakın zamanda neler yaşandı? 

Konu hakkında Türiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Koncuk yapmış olduğu açıklamada iş güvecesinin tehdit altında olduğunu ifade etti. İşte o açıklama;

İŞ GÜVENCEMİZ TEHDİT ALTINDA MI?

2011'de Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı oldum. O günden bugüne AKP'nin, bilhassa Sy Recep Tayyip Erdoğan'ın memurun iş güvencesine taktığını, iş güvencesi olmayan bir istihdam modeli istediğini anlattım, bu konuda yüzlerce açıklama yaptım, televizyon programlarında anlattım, on binlerce afiş yaptırdık, İş güvencesi konusunda Sy Cumhurbaşkanının, Başbakanlık dönemi de dahil, çeşitli yer ve zamanlarda yaptığı konuşmaları kitapçık haline getirip, geçen yıl tam 250 bin adet dağıttık.

4 Nisan 2015 tarihinde, yine Sy. Cumhurbaşkanının aynı konudaki bir açıklaması üzerine, Ankara'da "İŞ GÜVENCEME DOKUNMA, EK ZAMMIMI UNUTMA" adıyla, 50 bin kişinin katılımı ile yürüyüş ve miting yaptık.

Tüm bunlara rağmen, anlatamamış olduğumuzu görüyorum. Bir çok kişi bugünlerde bana, iş güvencesinin gerçekten tehdit altında olup, olmadığını soruyor. Cevabım EVET'tir.

İktidar bu konuda kararlı, buna karşı durmanın tek yolu, yandaş sendikayı terk etmek, sendikal mücadeleye hız vermek. Bunun içinde, Türkiye Kamu Sen'i desteklemek, güçlü kılmaktır.

Biz mücadeleye her zaman hazırız, meydanı hiç boş bırakmadık, bırakmaya niyetimiz de yok.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum