Koncuk'tan Sarıkamış Şehitlerini Anma Mesajı

Koncuk'tan Sarıkamış Şehitlerini Anma Mesajı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 100 yıl önce dondurucu soğuk altında şehadete eren 90 bin Sarıkamış şehidimiz için bir anma mesajı yayınladı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 100 yıl önce dondurucu soğuk altında şehadete eren 90 bin Sarıkamış şehidimiz için bir anma mesajı yayınladı.

Genel Başkan İsmail Koncuk mesajında;

“Birinci Dünya Savaşında Kafkas Cephesindeki ilk ve en büyük kara harekâtı olarak tarihe geçen Sarıkamış Harekâtı, zorlu hava koşullarına aldırmadan vatanlarını korumak adına  Allahuekber Dağlarında donarak can veren 90 bin askerimizin şahadete erdikleri bir hadise olarak hafızalarımıza kazınmıştır.

22 Aralık 1914 ila 15 Ocak 1915 tarihleri arasında 90 bin askerimizin, Sarıkamış’ta dondurucu soğuk ve tipi altında şehit olurken bile  kol kola girip ebediyete bu şekilde yürümesi bir fedakarlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar, aynı zamanda birlik, beraberlik ve  kardeşlik dersidir.

Tam bir asır önce yaşanan ve hala içimizi acıtan Sarıkamış faciası Mehmetçiğimizin vatanı için her koşulda gözünü dahi kırpmadan bu topraklar için canını seve seve vereceğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Sarıkamış’ta dondurucu soğukta günlerce cephe nöbeti bekleyen ve bu uğurda şehadete erenler bu vatan için ödenen bedellere en iyi örnek olarak tarihteki yerlerini almışlardır.  

Yurdun dört bir yanından gelerek canlarını bu vatana feda eden Sarıkamış şehitleri bizlere de büyük sorumluluklar yüklemişlerdir. 100 yıl sonra bugün bile baktığımızda ülkemiz üzerinde haince planlar yapıldığı aşikardır. Ancak bilinmelidir ki, Türk milleti üzerinde oynanan her türlü oyunu bugüne kadar yerle bir etmiştir ve bundan sonra da etmeye devam edecektir.

Peygamber efendimizin dünyayı şereflendirdiği bu mübarek Mevlid Kandilinde tüm şehitlerimizi  bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, bir asır önce dondurucu soğuk altında, zorluklara aldırmadan kol kola şehadete yürüyerek Türk Milletinin en acı destanlarından birine imza atan kahraman şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun. Ne Mutlu Türk’üm Diyene”

 

              İsmail Koncuk

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.