Koncuk'tan TEOG Uyarısı: Dikkatli Davranılmalıdır

Koncuk'tan TEOG Uyarısı: Dikkatli Davranılmalıdır

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanı’nın TEOG’ un kaldırılmasına yönelik açıklamalarını değerlendirdi. Genel Başkan, “Şartları değiştirirsiniz, akademik lise sayısını artırırsınız, kontenjan problemi olmaz...

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanı’nın   TEOG’ un kaldırılmasına yönelik açıklamalarını değerlendirdi. Genel Başkan, “Şartları değiştirirsiniz, akademik lise sayısını artırırsınız, kontenjan problemi olmaz, sonra TEOG kalksın deme hakkınız olur. Yoksa olmaz.” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanı TEOG'un kaldırılması gerektiğini söyledi. Bakalım bakanlık ne yapacak? TEOG'un kaldırılması kulağa hoş geliyor. Ancak, nasıl?

Şuan bir ortaöğretime geçiş sistemine ihtiyacımız var mı? Evet var. Akademik eğitim almak isteyen tüm öğrencilere yetecek yerimiz var mı? Hayır.

Ortaokul başarı notları ile orta öğretime geçiş yapılabilir mi? Yapılırsa haksızlıklar, şişirme notlarla karşı karşıya kalır mıyız? Evet.

Milli Eğitim Bakanları ve MEB bürokratları TEOG'un bir sınav olmadığını savunarak, neredeyse mükemmel bir uygulama olduğunu savunmuşlardı.

Cumhurbaşkanın, açıklamasından sonra, TEOG'a övgü dizen, göklere çıkaran kişiler " Emriniz olur mu, hayır TEOG gereklidir." mi diyecekler.

Onlar tabi ki, yine bir şey diyemeyecekler, "dün dündür" anlayışı ile bu defa da, TEOG'un gereksizliğinden bahsedecekler. Böyle olmaz.

TEOG, ya da başka bir sınav hiç sevmesek de, istemesek de, şu bahsettiğim şartlar altında bir mecburiyettir. Aksi yeni sıkıntılar demektir.

Bölgeler hatta mahaller arası bu kadar eğitimde kalite farkı olduğu sürece, mevcut okul notları ile orta öğretime geçiş haksızlıklar doğurur.

Geçmişte TEOG'mu vardı, gibi ifadeler bugünü anlatan söylemler değildir. Dün dünde kaldı, cancağızım bugün yeni şeyler söylemek lazım.

Şartları değiştirirsiniz, akademik lise sayısını artırırsınız, kontenjan problemi olmaz, sonra TEOG kalksın deme hakkınız olur. Yoksa olmaz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum