Konyaspor Beşiktaş’ı Son Dakikada Yıktı: Türkiye Kupası’nda İlk Finalist Belli Oldu
Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Beşiktaş, Konyaspor’a 90+8’de yediği penaltı golüyle 1-0 mağlup oldu. Konyaspor finale yükselirken Beşiktaş kupaya evinde veda etti.
Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Beşiktaş ile TÜMOSAN Konyaspor karşı karşıya geldi. Tüpraş Stadı’nda oynanan mücadelede Konyaspor, son dakikalarda kazandığı penaltı golüyle Beşiktaş’ı 1-0 mağlup ederek finale yükseldi.
Final Biletini Enis Bardhi Getirdi
Mücadelenin büyük bölümü golsüz eşitlikle geçerken, maçın uzatma dakikalarında kritik bir an yaşandı. Konyaspor, 90+5. dakikada penaltı kazandı.
90+8. dakikada topun başına geçen Enis Bardhi, penaltıyı gole çevirerek yeşil-beyazlı takımı finale taşıdı.
Beşiktaş Direklere Takıldı
Beşiktaş, karşılaşmada gole çok yaklaşmasına rağmen direkleri geçemedi.
36. dakikada El Bilal Toure’nin ceza sahası dışından yaptığı vuruş üst direkten döndü. Siyah-beyazlılar ikinci yarıda da önemli bir fırsattan yararlanamadı. 65. dakikada Orkun Kökçü’nün şutunda top bir kez daha direkten döndü.
Beşiktaş Kupaya Yine Evinde Veda Etti
Beşiktaş, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Türkiye Kupası’na Tüpraş Stadı’nda veda etti.
Siyah-beyazlı ekip, geçen sezon çeyrek finalde Göztepe’ye 3-1 mağlup olarak kupadan elenmişti. Bu sezon ise yarı finalde Konyaspor’a kaybederek final şansını kaçırdı.
Taraftar Cerny’yi İstedi, Sergen Yalçın Oyuna Aldı
Karşılaşmada Beşiktaş’ın tek oyuncu değişikliği taraftarların tezahüratları sonrası geldi.
Tribünler, 82. dakikada Vaclav Cerny’nin oyuna girmesi için tezahürat yaptı. Teknik direktör Sergen Yalçın, 83. dakikada Asllani’nin yerine Cerny’yi sahaya sürdü.
Sergen Yalçın’a İstifa Tepkisi
Maçın son düdüğünün ardından Beşiktaş taraftarları büyük üzüntü yaşadı.
Penaltı golünün ardından tepkisini önce yönetime gösteren siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma sonunda teknik direktör Sergen Yalçın için istifa tezahüratlarında bulundu.
Konyaspor Tarihinde İkinci Kez Finalde
TÜMOSAN Konyaspor, Beşiktaş galibiyetiyle tarihinde ikinci kez Türkiye Kupası finaline yükseldi.
Yeşil-beyazlı ekip, ilk finalini 2016-2017 sezonunda oynamış ve RAMS Başakşehir’i penaltılarla mağlup ederek kupayı kazanmıştı.
Konyaspor, finalde Natura Dünyası Gençlerbirliği-Trabzonspor eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.