Köpek Tasması Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpek Tasması Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpekler bizler için en değerli canlılar arasında yer almaktadır. Onların en iyi şartlar altında yaşaması için elimizden geleni yaparız. Köpeklerimizin temel ihtiyaçlarını gidermek nasıl ki bizlerin sorumlulukları arasındaysa aynı zamanda onların...

Köpekler bizler için en değerli canlılar arasında yer almaktadır. Onların en iyi şartlar altında yaşaması için elimizden geleni yaparız. Köpeklerimizin temel ihtiyaçlarını gidermek nasıl ki bizlerin sorumlulukları arasındaysa aynı zamanda onların kişisel ihtiyaçlarını da gidermek bizlerin görevlerindendir. Köpeklerimiz için bir şeyler satın alırken dikkat etmemiz gereken birçok unsur vardır. Köpek tasmaları köpek sahiplerinin en sık satın aldıkları köpek aksesuarlarından biridir. Ancak çoğu köpek şahini köpek tasması satın alırken dikkat etmemiz gereken unsurları daima araştırır çünkü onlar için en doğru köpek tasmasını satın almak isterler.

Köpek tasması satın alırken dikkat etmemiz gereken en önemli unsurlardan biri de tasmanın yapıldığı materyal ve tasmanın tipidir. Köpeklerimiz için satın alacağımız köpek tasması mutlaka yumuşak maddeler yapılmış olmalıdır. Köpeğimizin cildini tahriş etmemesi ve zedelememesi açısından maske yapımında kullanılmış olan materyaller oldukça önemlidir. Elbette dikkat etmemiz gereken bir diğer unsur ise köpeğinizin ırkıdır. Büyük ırk köpeklerde kullanılması gereken tasmalar daha geniş olmalıyken küçük ırk köpeklerde ise daha küçüktür. Eğer köpeğinizin ırkına, boyutuna ve kilosuna dikkat etmeden köpek tasması seçimi yaparsanız bazı sorunlar yaşayabilirsiniz. Küçük ırk köpeklere büyük ve geniş bir tasma satın alırsanız köpeğinizin tasması herhangi bir yere takılabilir ve oldukça ciddi yaralanmalar meydana gelebilir. Yine büyük ırk köpeklere daha dar ve küçük bir tasma çeşidi satın alırsanız köpeğinizin boynunu kesebilir, nefes almasını güçleştirebilir. Köpeğinizin tasmasını takarken dikkat etmeniz gereken şey boynu ile tasmanın arasına parmak girecek kadar boş bırakmaktır. Köpek tasması satın alırken tasmanın kullanımının pratik olması gerekmektedir. Böylece hem köpekleriniz strese girmeden tasmayı takıp onları köpek tasmasına alıştırabilirsiniz hem de sizler çok uğraşmadan kolaylıkla tasmayı köpeğinize takabilirsiniz. Köpeklerimiz için en doğru tasmayı en doğru şekilde seçmeliyiz ve bunu yaparken de ciddi araştırmalar yapmamız gerekebilir. Köpek tasması satın alırken dikkat etmemiz gereken bir diğer unsur köpeğimizin yaşıdır. Yavru bir köpeğimiz varsa onun için zincir veya metal bir tasma kullanmak doğru değildir. Yavru köpekler için daha hafif ve kullanışlı köpek tasması çeşitlerinden tercih edilmesi önerilir.

image002-187.jpg

Köpek Tasması Çeşitleri

 Piyasada birçok farklı köpek tasması çeşitleri bulunmaktadır. Her köpek sahibinin tercih ettiği köpek tasması modeli farklıdır. Köpek tasması çeşitleri; köpek göğüs tasması, köpek boyun tasması, köpek gezdirme tasmasıdır. Köpek tasması çeşitleri bir bakıma da kullanılacak amaçlara göre değişiklik göstermektedir. Köpek göğüs ve gezdirme tasmaları daha çok köpekleri gezdirirken kullanılır. Aslında bu tasma çeşitleri sayesinde köpeklerimizi gezdirirken onları kontrol altında tutmak daha kolaydır. Böylece köpeklerinizi gezdirmek daha güvenli olacaktır. Özellikle büyük ırk köpekler için göğüs tasması kullanmak oldukça mantıklıdır. Onların kontrol altında tutulması kilolarından dolayı daha zordur. Köpek göğüs tasması sayesinde onları dolaştırmak daha kolay olmaktadır. Köpek boyun tasmaları daha çok süs amaçlı kullanılmaktadır. Aynı zamanda köpekleriniz için boyun tasması kullanmanız köpeğinizin evden kaçma ihtimaline karşı adeta bir sigorta gibidir. Piyasada çeşit çeşit, renk renk köpek boyun tasması bulmanız mümkündür. Köpek sahiplerinin büyük bir kısmı köpeklerinin boyun tasmalarının üzerinde köpeklerinin isimlerini ve kendi cep telefon numaralarını yazdırırlar. Böylece olası kaybolma durumunda köpeklerini bulanların onlara ulaşması daha kolay olmaktadır. Yavru köpek tasmaları da yetişkin köpeklerden daha farklıdır. Boyut olarak daha küçük ve malzeme olarak daha hafiftir. Her köpek sahibinin mutlaka köpek tasmasına ihtiyacı vardır. Köpek taşmalarına  gerek köpekleri eğitirken gerekse onların gezme ihtiyacını karşılamak için gerek duyulur. Köpek tasmaları köpeklerimizin ırklarına göre değişiklik göstermektedir. Otomatik uzatmalı köpek tasmalarının small, medium, large ve x large olarak çeşitli bedenleri bulunmaktadır. Köpekleriniz için en doğru boyuttaki köpek tasmalarını satın alabilirsiniz. Köpek eğitim tasmaları da çok sık kullanılan tasma modelleri atasındadır. Köpek eğitim tasmaları genelde boğumlu, zincir şeklinde olmaktadır. Köpeklerin eğitimi için çoğu eğitmen de köpek eğitim tasmalarını kullanmaktadır.

image003-154.jpg

Köpek Tasması Fiyatları

 Köpeklerimiz için her şeyin en iyisini almak isteriz. Onlar için tasma seçerken de aynı özeni gösterir detaylı bir şekilde araştırırız ve en sonunda anacına uygun bir köpek tasması satın alırız. Köpek taşmalarının kalitesi bizim için çok önemlidir ancak onlar için hem doğru hem de iyi bir köpek tasması satın alırken bizler de bütçelerimizi düşünmek zorunda kalırız. Köpek tasması fiyatlarını dilerseniz internet üzerinden dilerseniz de çevre mağazalardan araştırıp karşılaştırabilirsiniz. Hemen hemen her bütçeye uygun köpek tasması fiyatları ve çeşitlerini bulmanız mümkündür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.