Korece Çeviri Her Geçen Gün Önem Kazanıyor

Korece Çeviri Her Geçen Gün Önem Kazanıyor

70 yılı geride bırakan Güney Kore-Türkiye ilişkilerinde müşterek ticari kazançlar öne çıkarken vasıflı Korece Çeviri hizmetleri bilhassa önemli hale geliyor.

Korece çeviri, Türkiye ve Kore’nin küreselleşen dünyada daha çok iş birliğine gitmesiyle artık daha gözde bir tercüme alanı haline geldi. Son yıllarda öğrenim programları sayesinde iki ülke ve kültürünü yakından deneyimleyen öğrenciler birer kültür elçisi olarak faaliyet gösteriyor. Peki, Güney Kore ile ikili ilişkilerin gidişatı nasıl bir dönüşüm gösterdi ve göstermeye devam ediyor?

Türkiye ilk tugayını Kore’ye gönderdiği 17 Eylül 1950 yılından bu yana 70 yıllık askeri, siyasi ve ticari ilişkilerin iki ülkeyi sürekli yakınlaştırdığını söyleyebiliriz. Özellikle Kore’nin ahde vefa duygusunu ifade edegeldiği mevcut durumda iki ülke arasındaki dostane ilişkiler daha rahat iş birliğine ve ortak projelerezemin hazırlıyor.2002 yılında Türkiye Milli Takımı’nın Dünya 3’üncüsü olduğu maçta bu somut bir şekilde sergilenmişti. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 7 milyar doları geçmiş durumda.

Güney Kore Ekonomisi

2020 sonu itibarıyla Güney Kore, dünyanın en büyük 10’uncu ekonomisi konumuna yükselmiş durumda; Han Nehri Mucizesi olarak adlandırılan bu büyüme gerçekten de övgüyü hak ediyor.Güney Kore'nin özellikle bir teknoloji üssü haline gelmesi ticaret ve ihracat sektörü için çeşitli fırsatlar yaratmada muazzam bir etki yaratıyor.Bu aynı zamanda Korece çeviri hizmeti sunan tercümanlarınşahıs ve kurumlara dil desteği vermesi noktasında fazla fırsat anlamına geliyor.

Güney Kore ve Korece Çeviri

Güney Kore’nin ulusal ve resmi dili Korecedir. Kore Yarımadası'nda daha geleneksel olup Seul lehçesiyle küçük farlılıklar gösteren Kuzey Kore lehçesiesasen Güney Kore'de kullanılanla aynıdır. Kuzey Koreliler konuştukları lehçeyi Chosŏnmal olarak adlandırırken, Güney Koreliler kendi versiyonlarına Hangugeo diyor. Kore dli, tam olarak bir dil ailesi değil, eski dillerden sayılan dil grubu olan Paleosibirya dillerinin bir üyesi olarak kabul ediliyor.

Güney Kore devleti, küresel pazar erişimini genişleterek büyüme ve değişimin arkasındaki itici güç olurken rekabeti ve eşit fırsatları teşvik ediyor. Kore kültürünü anlamanın ve deneyimlemenin en iyi yolu olan Kore dilini tanıtarak Korece konuşamayan insanlar için kaynaklar sağlıyor. Son yıllarda turizm önemli ölçüde arttığı için çabalar karşılığını veriyor. Son yıllara kadar Türkiye’de sayıları on binlerle ifade edilen Koreli turistlerin sayısı pandemi öncesinde 100.000 eşiğini geçmişti.

Bugün Korece konuşan 77,2 milyondan fazla birey yarımadanın yanı sıra komşu ülkelerde ve Türkiye gibi uzak diyarlarda yer alıyor. Geçmişte kendisini biraz kapatan Güney Kore son yıllarda kapılarını dünyaya tamamen açtığı için bu dilin önemi her geçen gün artıyor.

Türkiye’de Korece Öğrenimi

Ülkemizde Kore dili üzerine uzman yetiştirmeyi hedefleyen üç üniversite bulunuyor: İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi. Taban puanlar ise 2020 yılında ikinci öğretim imkanı sunan Erciyes Üniversitesi’nde 333 iken İstanbul Üniversitesi Kore Dili ve Edebiyatı bölümünde yaklaşık 421. Buradan mezun öğrenciler Türkiye’de yerleşik Kore menşeli firmalarda iş imkanları buldukları gibi turizm ve çeviri gibi alanlara da yöneliyorlar.

image002-002.png

Korece Çeviri Şirketinin Tavsiyeleri

Profesyonel çevirmenler Kuzey Kore ve Güney Kore'de kullanılan lehçe arasındaki ayrımlarınve Kore genelindeki kullanımların farkındadır; bu nedenle, web sitenizi ve yazılı içeriğinizi yerelleştirmek istediğinizde hangi lehçeye ihtiyacınız olduğunu belirlediğinize bakın.

Her bir lehçenin nüanslarını bildikleri zaten verilmiş olsa da, Kore dili ile ilgili olarak bakılması gereken birkaç husus vardır. Bu yönler, Koreceyi özellikle İngilizce konuşanlar için öğrenmesi zor bir dil yapan şeydir. Sözdizimi Türkçedeki gibi Özne+Nesne+Yüklem iken İngilizce konuşmacılar Özne+Yüklem+Nesne sözdizimine alışkın olduğundan daha çok zorlanıyor. Korece tercüme ihtiyacı olanların en yetkin isimlerle çalışması kritik önemde. Korece Çeviri şirketinin kurucusu İlhan Erdem konuya ilişkin şunları söyledi: “Korece Çeviri şirketimizi bu alanda niş çeviri hizmetleri sunmak üzere kurduk. Korece çeviri hizmetlerini sunarken de en önemli insan gücümüz olan Korece çevirmen ağımızı, Ahmet Burak Şentürk gibi Kore dil uzmanlarını gözetimi ve denetiminde belirliyoruz. Dileyen müşterilerimize iki denetimli profesyonel Türkçe Korece çeviri, Korece Türkçe çeviri ve İngilizce Korece Çeviri hizmeti sunuyoruz. Korece tercüme biraz daha maliyetli olduğundan müşteri ilk olarak bütçesini düşünebiliyor; ancak müşterilerimize yanlış veya eksik verilen her mesajın ödedikleri her parayı heba edeceğini hatırlatıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.