Kovid-19'da yeni bir dalga geliyor! Belirtisi 'boğaz ağrısı'

Kovid-19'da yeni bir dalga geliyor! Belirtisi 'boğaz ağrısı'

Koronavirüste Omicron'un yerini hızlı yayılan ancak etkisi hafif olan XE varyantı alıyor. Bu varyantın en belirgin semptomu boğaz ağrısı.

İlk defa nisan ayının başında Japonya'da doğrulanan XE varyantı, İngiltere'de de görüldü. İngiliz sağlık yetkilileri XE varyantının ilk işaretlerinin çok bulaşıcı olacağını ve muhtemelen baskın bir tür haline gelerek Omicron'un yerini alabileceğini duyurdu.

XE'nin BA.1 ve BA.2 Omicron suşlarının bir mutasyonu olan bir rekombinant olduğunu ifade eden Dünya Sağlık Örgütü, yeni mutasyon XE'nin Omicron'un BA.2 alt varyantından yüzde 10 daha bulaşıcı olduğunu belirtiyor.

İLK BELİRTİ BOĞAZ AĞRISI

Mevcut Covid varyantının çoğu belirtisinin soğuk algınlığına benzediğini belirten İngiliz uzmanlar Covid-19'un 3 semptomu olan ateş, öksürük ve tat ve koku kaybının XE'de de görüldüğünü ifade ederek, XE'nin çoğunlukla ilk olarak boğaz ağrısıyla ortaya çıktığına dikkat çekiyor.

AŞILAR ETKİLİ

İngiliz uzmanlar, hızla artana XE vakalarından elde edilen ilk verilere göre hastalığın hafif geçtiğini belirtiyor ve aşıların yeni varyanta karşı koruyuculuğunu sürdürdüğünü söyleyerek, aşılanma konusunda toplumun desteklenmesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Ziyneti KOCABIYIK - Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.