Köy öğretmeninden lojman ücreti alınması

Köy öğretmeninden lojman ücreti alınması

Eğitim-Sen: Köy öğretmeninden lojman ücreti alınması köy öğretmenine tarihsel olarak yüklenen anlama da 222 sayılı Yasa’nın ruhuna da aykırıdır.

Eğitim-Sen: Köy öğretmeninden lojman ücreti alınması köy öğretmenine tarihsel olarak yüklenen anlama da 222 sayılı Yasa’nın ruhuna da aykırıdır. 

Eğitim-Sen Genel Merkezi; "Köy öğretmeninden lojman ücreti alınmasının, köy öğretmenine tarihsel olarak yüklenen anlama da 222 sayılı Yasa’nın ruhuna da aykırıdır. Bu konu ile ilgili acil düzenleme yapılmalıdır." dedi. 

İşte o açıklamalar:

Öğretmenin çalıştığı köyde kalarak sadece öğrencilerin değil köy halkının da gelişimine katkı sunması temel bir politika olarak uzun yıllar kullanılmış ve bundan dolayı da köy öğretmeninin ücretsiz kalacağı konutlar yapılmıştır. 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu’nun 87. maddesi bunu düzenlemektedir: “İlköğretim okulu öğretmenlerinin oturmaları için yapılmış ve yapılacak konutlardan köylerde olanlar, öğretmenlere parasız olarak tahsis olunur ve başka iş için kullanılamaz.”. Kentlerin büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte köylerde mahalleye dönüşmüştür. MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, mahalleye dönüşen köylerde bulunan lojmanlarda oturan öğretmenlerden, 2016 tarihli Maliye Bakanlığı yazısını ilgi tutarak ücret alınması gerektiği anlamına gelen bir yanıtı, soru üzerine ilgili il milli eğitim müdürlüğüne göndermiştir. Köy öğretmeninden lojman ücreti alınması köy öğretmenine tarihsel olarak yüklenen anlama da 222 sayılı Yasa’nın ruhuna da aykırıdır. Bu konu ile ilgili acil düzenleme yapılmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.