KPSS başvuruları ne zaman yapılacak?

KPSS başvuruları ne zaman yapılacak?

Devlet memurluğuna adım atmak isteyen bireylerin tabi tutulduğu KPSS sınavı için başvurulara günler kaldı. Peki başvurular ne zaman başlayacak?

Her sene yüzbinlerce kişinin hazırlandığı lisans düzeyinde yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için başvurulara çok az bir süre kaldı. Peki KPSS başvuruları ne zaman yapılacak?

BAŞVURULARA MART ORTASINDA

17 Mart tarihinde başlayacak KPSS başvuruları, 31 Mart tarihinde sona erecek. 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri sınavlarından bir hafta sonra, 29 Mayıs 2016 tarihinde Alan Bilgisi sınavı tamamlanacak. Sonuçlar 9 Haziran 2016'da açıklanacak

Öğretmen adayları için ise sınav süreci biraz daha farklı olacak. 24 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek Alan Bilgisi (ÖABT) sınavının ardından sonuçların açıklanması için 11 Ağustos 2016 beklenecek.

ÖNLİSANS VE ORTAÖĞRETİM AĞUSTOS'TA

Sınava önlisans ve ortaöğretim düzeyinde girecekler için ise başvuru tarihleri 9 Ağustos - 24 Ağustos 2016 tarihleri arasında olacak. Önlisans sınavı 22 Eylül Cumartesi, Ortaöğretim sınavı 23 Eylül Pazar gerçekleştirilecek. Bu iki sınavın sonuçları ise 10 Kasım 2016 tarihinde açıklanacak.

Lise son sınıfta olan öğrenciler bu sınava girip, tercih yaptıktan sonra atama bekleyecek. Lise 3. Sınıf öğrencileri sınava girebilecek fakat Haziran 2017'de mezun olduktan sonra tercih yapabilirler.

Lise 2. Sınıf öğrencileri 2018 Haziran başında mezun olacaklar ancak 2016 KPSS puanıyla yapılan son yerleştirme 2018 Haziran'ın sonunda olacağı için bu alımlarda tercih yapabileceklerdir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.