KPSS başvurusu nasıl yapılır ÖSYM ais giriş ekranı

KPSS başvurusu nasıl yapılır ÖSYM ais giriş ekranı

2016 KPSS sınav başvurusu nasıl yapılır, KPSS sınav başvurusu ne zaman son sorularının yanıtlarını sizin için derledik.

2016 KPSS sınav başvuruları bugün sona eriyor. KPSS sınav başvurusu ÖSYM'nin sayfasından saat 23.59'a kadar yapılabilecek. Peki KPSS başvurusu nasıl yapılır? İşte KPSS hakkında bütün detaylar...

Günümüzde yapılan birçok değişiklik bulunmaktadır. Her alanda yapılmış olan bu değişiklerden en önemlisi geleceğimizi göz önünde bulundurursak eğitim ve öğretim alanında yapılmış olan yenilikler ve gelişmelerdir. eğitim ve öğretim alanında yapılmış olan birçok devam sınavı bulunmaktadır.

KPSS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sizin için haberimizde bahsedeceğimiz devam sınavı ise KPSS yani açılımı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı; devlet dairesinde çalışabilmek ve memur olabilmek için girilen sınavdır. KPSS’ye girebilmek için mutlaka liseden mezun olmuş olmanız gerekmektedir. KPSS başvurunuzu nereden ve nasıl yapacağınızı öğrenmek için yazımızın devamını okumanız yeterli olacaktır.

KPSS BAŞVURUSU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!

KPSS sınavı kamu kurumunda çalışmak isteyen adaylar için yapılan bir sınavdır. ÖSYMkurumunun düzenlediği bu sınav tüm kamu kurumlarında çalışmak isteyen adaylar için yapılmaktadır. KPSS ye girecek olan adaylar için başvuru tarihleri ise başlamış bulunmaktadır.

ÖSYM kurumunun sınav takvimine göre KPSS başvuruları 17 Mart tarihinde başlamış bulunmaktadır. Adaylar 17 Mart tarihinden itibaren başvurularını gerçekleştirebilir. 17 Mart 2016 perşembe günü başlayan KPSS başvurularının son başvuru tarihi ise 31 mart 2016 olarak belirlenmiştir. Adaylar başvurularını 31 Mart saat 23:59'a kadar gerçekleştirebilmektedir.

KPSS SINAV TARİHLERİ

Her yıl yapılan KPSS için başvuru tarihleri bir süre önce açıklanmıştı. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı olan EKPSS başvuruları 9 Mart tarihinde sona erdi. Ancak sınav 24 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşecek. KPSS başvurularının tarihleri 17 Mart tarihinden başlayarak 31 Mart tarihinde sona erecektir.

Ortaöğretim ve ön lisans düzeyi KPSS için 9 Ağustos’tan başlayarak 24 Ağustos’a kadar KPSS başvuruları vakti verilirken DHBT için 21 Eylül’den 3 Ekim’e kadar bir süre tanınmıştır.

KPSS'DE ÇIKABİLECEK KONULAR

Sınav tarihleri ise şu şekilde:

Kamu Personel Seçme Sınavı (Lisans) (Genel Yetenek, Genel Kültür, eğitim Bilimleri) 22 Mayıs 2016 yapılacak.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) 24 Temmuz 2016

Ön Lisans Düzeyi 22 Ekim 2016

Orta Öğretim Düzeyi 23 Ekim 2016

Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) 6 Kasım 2016

2016 yılında yapılacak olan KPSS başvuruları süreci 17-31 Mart arasında yapılmaktadır. Bu tarihler arasında sınava giriş başvurunuzu mutlaka yapmış olmanız gerekmektedir. 

KPSS başvuruları yapılabilmesi için ilk olarak ÖSYM’nin KPSS sınavı ile ilgili sekmesinde bulunan kaç oturuma girileceği alanı doldurulmalıdır. Daha sonra anlaşmalı bankalara sınav ücreti yatırılmalıdır. Bu aşamadan sonra tekrar ÖSYM sitesine giderek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.