KPSS Soruşturmasında Şok Gelişme!

KPSS Soruşturmasında Şok Gelişme!

İptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans oturumuna dair ön raporda, sınav sorularının sızdığı yönünde herhangi bir tespitin yapılamadığı belirtildi.

İptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans oturumuna dair ön raporda, sınav sorularının sızdığı yönünde herhangi bir tespitin yapılamadığı belirtildi. Soruşturma kapsamında bazı kamu görevlileri için soruşturma izni verildiği, Danıştay'ın savcılığın, soruşturma izni verilmeyen kamu personeli için itiraz ettiği kaydedildi.

 31 Temmuz'da yapılan KPSS Lisans'da çıkan soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı söylemleri  birçok kullancı tarafından sosyal medya üzerinden fotoğraflar paylaşımı ile gösterildi. Olaydan sonra harekete geçen Devlet Denetleme Kurulu (DDK), 2022-KPSS'ye yönelik iddialarla ilgili, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından savcılık tarafından soruşturma başlatılırken, YÖK de idari inceleme başlattı. YÖK tarafından hazırlanan ön inceleme raporu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Raporda, iddia edildiği gibi sınav sorularının daha önce sızdırıldığına yönelik bir tespitin yapılamadığı geçti.

Öte yandan savcılık, sınavda çıkan 4 soru yönünden 'şaibe' iddialarının ortaya çıkartılması için, dönemin ÖSYM Başkanı ile sorumlular hakkında soruşturma izni talep etti. Bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilirken, bazı kamu görevlileri hakkında izin verilmediği belirtildi. Savcılık, YÖK’ten gelen raporla birlikte, soruşturma kapsamında elde edilen tüm bilgileri bir dosya halinde Danıştay’a göndererek, bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesine yönelik itirazda bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.