KPSS'deki yabancı dil şartına Danıştay kararı

KPSS'deki yabancı dil şartına Danıştay kararı

KPSS'deki yabancı dil şartına Danıştay kararı, KPSS'deki yabancı dil özel koşulu kaldırılsın davası sonuçlandı, yabancı dil şartına Danıştay ne dedi?

KPSS'deki yabancı dil özel koşulu kaldırılsın davası sonuçlandı, yabancı dil şartına Danıştay ne dedi?

KPSS Tercih Kılavuzlarında bazı kadro ve pozisyonlar içinkoyduğu özel şartlar hakkında Danıştay kararı.

Özel Koşullar, Nitelik Kod Kılavuzunda yer alan kodlar arasından kamu kurum ve kuruluşlarınca, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 20'nci maddesi çerçevesinde, hizmetin gereği doğrultusunda belirlenen koşullardır.

Bu koşullar, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili kamu kurumu arasında mutabık kalınarak tercih kılavuzlarında yer almaktadır.

KPSS 2010/1 Tercih işlemleri sonucunda Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne Jeofizik Mühendisi olarak yerleşen davacının ataması, söz konusu kadro için belirlenen "KPDS D Düzeyi İngilizce Bilmek"(Nitelik Kodu:7113) şartını taşımadığından yapılmamış ve davacı atama yapılmamasına ilişkin idari işleme ve dayanağı olan kılavuz özel koşuluna(7113) Danıştay nezdinde dava açmıştır.

Danıştay Onikinci Dairesi, İdarenin yerine getirmekle yükümlü olduğu kamu hizmetinin etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirebilmesi amacıyla personel alımında objektif ve nesnel kriterleri esas alabileceğini ve söz konusu kadro için yabancı dil şartı getirilmesinde kamu yararı ve hizmet gereklerine aykırılık bulunmadığını belirterek davanın reddine karar vermiştir.

İlgili kararın sonuç kısmı

Memurlar.Net - Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.