Kredi kartı borçlularına yeni imkan

Kredi kartı borçlularına yeni imkan

Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çekenlere yönelik yeni bir imkan getiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Vatandaşımız hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun Ziraat Bankası'ndan alacağı krediyle borcunu kapatacak'' dedi. Kredi kartı borç yapılandırm

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yeni düzenlemeler hakkında açıklamalar yaptı.

Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlara mevcut borçlarını daha kolay ödeyebilmeleri için yeni bir imkan getiriliyor.

KART BORÇLARI TEK ÇATIDA TOPLANACAK

Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşların kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak.

TAKSİT TAKSİT ÖDENECEK

Vatandaşın hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun Ziraat Bankası'ndan alınacak bu krediyle borçlar kapatılacak. İster 24 ay, ister 60 ay vade ile aylık gelire uygun şekilde borç ödenecek.

SOSYAL YARDIM ALANA ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ

Erdoğan'ın açıkladığı bir diğer müjde elektrik faturalarıyla ilgili oldu. Erdoğan, "Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 150 KiloWatt saate kadar elektrik tüketimlerini devlet olarak biz üstleniyoruz.

Bu kapsamda yaklaşık 2,5 milyonun üzerindeki hanede her ay ortalama 80 liralık elektrik faturasını devlet karşılamış olacak" dedi.

350 BİN ESNAFA 22 MİLYAR LİRALIK KREDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa yönelik kredi desteği verileceğini de açıkladı. Erdoğan şunları kaydetti: "AK Parti iktidarları döneminde toplamda 1.8 milyon esnaf ve sanatkara 93,4 milyar lira kredi kullandırıldı. 2002 yılında esnafa uygulanan faiz oranı yüzde 45 iken bugün bu faiz oranı yüzde 5 seviyesine geriledi.

Hazine destekli esnaf kredileri bakiyesi 2018'de 31,1 milyar liraya yükseldi. Esnafa destek 202 kat arttı.

Halkbank esnaf ve sanatkarların işletme yatırım kredisi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2019 yılında yaklaşık 350 bin esnafa 22 milyar liralık kredi kullandıracak."

SİGORTA PRİM DESTEĞİ ARTIRILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran iş yerleri için 3 puan olan sigorta pirim desteğini, 5 puana çıkarıldığını da duyurdu. NTV

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.