Kredi Kartı Limitiniz Nasıl Hesaplanır?

Kredi Kartı Limitiniz Nasıl Hesaplanır?

Günümüzde en çok kullanılan ödeme araçlarının başında kredi kartları geliyor ve kredi kartlarının da belirli limitlerinin olduğu biliniyor. Tahmin edileceği gibi her kredi kartının limiti aynı değildir. Kart sahipleri kimi zaman limitinin artırılması...

Günümüzde en çok kullanılan ödeme araçlarının başında kredi kartları geliyor ve kredi kartlarının da belirli limitlerinin olduğu biliniyor. Tahmin edileceği gibi her kredi kartının limiti aynı değildir. Kart sahipleri kimi zaman limitinin artırılması talebinde de bulunabilir. Bu talep ilgili banka tarafından bazen kabul edilir ancak bazen de reddedilebilir. Peki, kredi kartı limiti hesaplama işlemi nasıl yapılıyor? Bu işlem yapılırken nelere dikkat ediliyor?

Kredi kartı limiti, banka tarafından belirlenen üst harcama limitidir. Kart sahibi eğer her ay yaptığı harcamaları yani bankaya olan borcunu düzenli olarak öderse bir sonraki ayda harcayabileceği maksimum meblağı ifade eden, limittir. Limitin neler doğrultusunda belirlendiği sorusunun yanıtı ise iki farklı faktörü işaret ediyor. Bunların ilki kişinin kredi notudur. Diğer unsur ise kişinin aylık olarak ne kadar gelire sahip olduğudur.

Kart limitleri konusunda en çok merak edilen hususlardan biri de kart sayısı ile limit arasındaki ilişki oluyor. Kişinin ikinci bir kredi kartı alması durumunda limitinin aynı olacağı bilgisi doğru değildir. Örneğin bir kişinin sahip olduğu kredi kartı sayısının 1 olduğunu varsayalım. Bu kişinin kredi kartı limitinin de 1000 TL olduğunu düşünelim. Aynı kişinin ikinci bir kredi kartı alması durumunda her bir kartın limiti 500 TL’ye düşer. Yani ikinci kart, limitin de ikiye katlanacağı anlamına gelmez.

Kart Limitini Nasıl Yükseltebilirsiniz?

Öncelikle kredi kartınızın limitini yükseltmek istiyorsanız gelir durumunuzda iyileşme olduğunu belgelemeniz gerekiyor. Bununla birlikte kart limitinde istediğiniz yükseliş miktarının da yine gelir durumunuzdaki iyileşme ile orantılı olmasına da dikkat etmelisiniz. Zira bankanıza limit yükseltme talebinizi ilettiğinizde bu unsurlar dikkate alınacak ve karar verilecektir.

Kart limitinizin yükselmesini sağlamak adına neler yapabileceğiniz konusunda fikir edinmenizin de faydası olur. Bu konuda en doğru ve en güncel bilgileri Findeks internet sitesinde bulabilirsiniz. Hatta bu sitede kredi kartı limitinizi yükseltmek için yapabilecekleriniz bir liste halinde de aktarılıyor. Hemen siteye göz atarak önerileri inceleyin ve harekete geçin. Bu sayede olası en erken dönemde kart limitinizin yükselmesini sağlamanız da mümkün hale gelecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.