Kripto para yatırımında KuCoin’den ilginç Türkiye anketi: Kadınlar erkeklere yaklaştı!

Kripto para yatırımında KuCoin’den ilginç Türkiye anketi: Kadınlar erkeklere yaklaştı!

Şeyseller, Türkiye kripto para birimlerinin benimsenmesi konusunda çok önemli bir bölgedir. KuCoin'in 2021'deki Türkiye araştırması özellikle kadınlar ve yaşlı nesiller arasında kripto para birimlerine olan ilginin artmaya devam ettiğini doğruluyor.

Şeyseller, Türkiye kripto para birimlerinin benimsenmesi konusunda çok önemli bir bölgedir. KuCoin'in 2021'deki Türkiye araştırması özellikle kadınlar ve yaşlı nesiller arasında kripto para birimlerine olan ilginin artmaya devam ettiğini doğruluyor. Dijital varlıklara olan talep, ülkede devam eden bir mali krizin ortasında büyüyor.

 Daha spesifik olmak gerekirse, Türk lirası değerinin yaklaşık %50'sini kaybetti ve ülkede enflasyon çılgına döndü. Türk Lirasındaki tasarrufların azalan satın alma gücünden kaçınmak için tüketiciler alternatif yatırım çözümlerine akın ediyor. ABD Doları ve altın uygun seçenekler olmaya devam ediyor, ancak kripto para birimlerine genel bir talep artışı mevcut.

2021 KuCoin raporu ve Türkiye'deki kripto para anketi bazı ilginç eğilimleri vurguluyor. İlk gözlem, kripto para birimlerinin kitlesel olarak benimsenmesinin nasıl olduğudur. 18-60 yaş arasındaki internet nüfusunun yaklaşık %40'ı kripto paralara sahiptir veya son altı ay içinde bu tür varlıkları alıp satmıştır. Ayrıca, yapılan ankete göre kripto yatırımcılarının %59'u 2022'nin ilk yarısında risklerini artırmayı planlıyor.

 Kripto para birimleri çoğu Türk vatandaşı için ilk kez moda haline geldi ve bu geçen yarım yılda birçok yeni kişinin kripto para piyasasını keşfetmesine neden oldu. Ek olarak dört kripto para alım satımı yapan kişiden sadece biri bir yıldan uzun bir süredir kripto varlık işlemleri yapıyor. KuCoin bunu, piyasanın güvenli ve istikrarlı kalmasını sağlamak için daha fazla eğitim çabasına duyulan ihtiyacın bir işareti olarak tanımlıyor.

KuCoin'in raporundan çıkan önemli sonuçlardan biri, Türkiye'deki kadınların kriptoya nasıl dahil olduğudur. Daha spesifik olarak ticaret ve yatırım segmentinde neredeyse erkekler kadar iyi temsil ediliyorlar. Kadın kullanıcı hesapları toplam yatırımcıların %47'sini ve kripto meraklılarının ise %63'ünü oluşturmaktadır.

Kripto para birimleri söz konusu olduğunda yaş önemli değildir. Batı'da, Bitcoin ve benzeri varlıklar genel olarak Y kuşağı ve genç nesiller için tasarlanmış görünüyor. Türkiye'de ise 40 yaşın üzerindeki bireyler bile 2021 ve sonrasında kripto para birimlerine yatırım yapmaya veya alım satım yapmaya artan bir ilgi gösteriyor.

*KuCoin'den— Cryptoverse 2022 Raporuna — Türkiye

 Kripto para birimlerine yatırım yapan Türk vatandaşları için üç ana konsept dikkat çekiyor: 

  • Stabil paralar
  • Türevler
  • Metaverse projeleri

Tether'in USDT'si aracılığıyla dijital formatta ABD Doları maruziyeti sağladığı için stabil coinlere olan talep mantıklı. Ek olarak USDT, dünya çapındaki hemen hemen her ticaret platformu tarafından desteklenen çok likit bir varlıktır, spot ve vadeli işlemlerde de kullanılmaktadır. Ayrıca, türevler - vadeli işlemler ve opsiyonlar - değişken varlıklarla uğraşırken temel risk yönetimi araçlarıdır.

Metaverse projeleri ise dünya çapında büyük bir trend haline gelmiştir ve Türkiye de bir istisna değil. Bu varlıklar Metaverse geliştirmesinin bu erken aşamasında aşırı oynaklık görse de, yatırımcılar proje tokenlarının alım satımına artan bir ilgi gösteriyor. Bloktopia, 2021 boyunca Türkiye'de KuCoin'de en çok işlem gören üçüncü varlık olurken, Verasity de ilk sekizde yer alıyor.

 KuCoin gibi kripto borsaları için bir ticaret platformu seçerken ne aradıkları konusunda tüketici duyarlılığını ölçmek çok önemlidir.

Güvenlik ve istikrar ankete katılanların %70'i için önemlidir. KuCoin bu cephede güçlü bir üne sahiptir.

 Fiat para yatırma ve çekme kolaylığı kullanıcıların %66'sı için önemlidir. KuCoin, bir hesaba para yatırma ve çekme işlemlerini basit ve kullanışlı hale getirmek için birçok farklı itibari para birimini ve birkaç uygun ödeme yöntemini desteklemektedir.

 Kullanıcı Arayüzü yanıtlayanların %65'i için önemlidir. KuCoin kullanıcı arayüzü akıcı bir deneyim için tüm cihazlarda gezinmek için kolay ve kullanışlıdır.

 Alım satım yapılabilen kripto paraların çeşitliliği kullanıcıların %63'ü için fark yaratıyor. KuCoin platformu 640'tan fazla coin ve 1.100'den fazla işlem çifti sağlayarak kullanıcılara birçok seçenek sunmaktadır.

İşlem likiditesi kullanıcıların %55'i için belirleyici bir faktördür. KuCoin, düzinelerce para birimini ve ticaret çiftini destekleyen geniş bir skalaya sahiptir. Ayrıca platformun günlük işlem hacmi yaklaşık olarak 1,5 milyar dolardır.

KuCoin, tüm kullanıcılarına için en iyi hizmeti sağlayabilmek için çalışmaya devam ediyor. Raporun tamamı için KuCoin blogunu ziyaret edebilirsiniz.

KuCoin Hakkında

Eylül 2017'de kurulan KuCoin, 640'tan fazla dijital varlık için küresel bir kripto para borsasıdır. Şu anda dünya çapında 207 ülke ve bölgede 10 milyon kullanıcısına Spot ticaret, Marj ticareti, P2P fiat ticareti, Vadeli işlem ticareti, Staking ve Borç verme sağlıyor. 2018'de KuCoin, IDG Capital ve Matrix Partners'tan A Turu finansmanında 20 milyon dolar yatırım topladı. CoinMarketCap'e göre KuCoin şu anda en iyi 5. kripto para borsası. Ayrıca Forbes, KuCoin'i 2021'in En İyi Kripto Borsalarından biri olarak seçti. 2022'de The Ascent, KuCoin'i meraklılar için En İyi Kripto Borsası ve Uygulaması olarak seçti.

 Daha fazlası için Türkçe sitemizi ziyaret edebilirsiniz: https://www.kucoin.com/tr

İletişim

Ashley Wang

[email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.