Kritik görüşme sonrası flaş açıklama

Kritik görüşme sonrası flaş açıklama

Başbakan Binali Yıldırım , MHP lideri Devlet Bahçeli ile TBMM'de bir araya geldi.

Devlet Bahçeli, Başbakan Yıldırım'ı, TBMM'deki makam katındaki asansörün girişinde karşıladı. Burada gazetecilere tokalaşarak poz veren Bahçeli ve Yıldırım'a, AK Parti Grup Siyasi Danışmanı Cenk Sarıgöl'ün 4,5 yaşındaki kızı Elif Zümra Sarıgöl tarafından çiçek verildi.Bahçeli ve Yıldırım, küçük kızı yanaklarından öptü.

Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, foto muhabirlerine poz vermelerinin ardından, görüşmeye geçti.

Liderler görüşme sonrası ortak açıklama yaptı. Bahçeli konuşmasında, " Sayın Başbakanımız siyasi parti liderleriyle görüşmelerine devam etmektedir. Bugün de MHP ile görüşme gerçekleştirmiştir. Biz de alınan kararlar üzerine görüşlerimizi ilettik. OHAL uygulaması inşallah başarı ile devam edecek. Türkiye her türlü darbe girişiminden en kısa süre içinde kurtulacaktır. Biz buna yürekten inanıyoruz." dedi.

OHAL DEVAM EDECEK

Başbakan Yıldırım da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi Türkiye büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Muhalefet partisi liderlerinin verdiği destek bu belanın defedilmesinde faydalı olmuştur. Medyamız da çok güzel bir sınav vermiştir. Tehlike tamamen defedildiği söylenemez. Çok derin bir yapıdır. Bu yapının yok edilmesi zaman alacaktır. OHAL'e dayalı olarak çıkarılan KHK'lerde amaç bu darbe teşebbüsüne yönelik risklerin bertaraf edilmesi ve siyasetin normalleştirilmesidir. Siyaset dışı girişimlerin ortadan kaldırılması. Bundan sonra yapılmasını düşündüğümüz çalışmalarla ilgili bilgi sundum. Kendisi de görüşlerini bizimle paylaştı. Çok verimli, güzel bir ziyaret oldu. Bu tür görüşmelerin devamını ülkemizin birliği için, terörle mücadelede başarı için, milletimizin kucaklaşması için önemli bir fırsat oluşturacağını gördük.

İDAM KONUSU KONUŞULMADI

İdam konusunu görüşmedik. Yeni anayasa konusunda MHP'den de bir arkadaş görevlendirilecek. Çalışmalarını yapıp Genel Başkanlara arz edecekler. Bunun için zaman başlamış durumda. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.