Kulisleri sallayan bilgi! Meral Akşener masayı yine dağıtabilir

Kulisleri sallayan bilgi! Meral Akşener masayı yine dağıtabilir

Sabah yazarı Mehmet Barlas kulisleri sallayan bir bilgiyi bugünkü köşe yazısına taşıdı. İYİ Parti'li Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP ve HDP yönetimine karşı eleştirilerine karşın sessizliğini koruyan Meral Akşener'in Ağıralioğlu ile danışıklı olduğu iddialarını

3 Mart tarihinde 6'lı masanın ayağını sallayan İYİ Parti lideri, masaya adaylık için sundukları isimlerin kabul edilmediğini, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının diğer 5 parti tarafından kendilerine dayatıldığını söylemişti . 6'lı masanın kurulma felsefesinden uzaklaştığını belirten Meral Akşener, masanın antidemokratik tutum içerisine girdiğini gerekçe göstererek masadan ayrıldıklarını açıklamıştı.

Adaylık formülüne getirilen formül ile masaya geri dönen Akşener'in CHP'nin son günlerdeki HDP'ye karşı tutumundan rahatsız olduğu kulis bilgileri arasında yer alıyor. 

Meral Akşener'in Yavuz Ağıralioğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ve HDP'ye karşı sergilenen tutuma karşı sessizliğini korumasının danışıklı olduğunu belirten Sabah yazarı Mehmet Barlas, Akşener'e yakın isimlerin masanın her an yeniden devrilme ihtimalinin giderek güçlendiğini söylediğini bugünkü köşe yazısına taşıdı.

HDP'nin desteğinin İYİ Parti'ye oy kaybettirdiğine de değinen Barlas, Akşener'in tutumunun bu noktada çok önemli olduğunu söyledi.

Mehmet Barlas'ın bugünkü köşe yazısından öne çıkan satırlar ise şu şekilde:

''7'li koalisyon masasında sular durulmadı. İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu her gün CHP ve HDP yönetimini topa tutuyor. Meral Akşener'den ses çıkmaması bu açıklamaların danışıklı olduğu iddialarını güçlendiriyor.3 Mart'ta tarihi bir konuşma yaparak masayı dağıtan Akşener, bir daha geri dönmemek için çok ağır sözler söylemişti. Sonrasında İstanbul sermayesi ve bir medya kuruluşunun patronu devreye girerek masa tekrar bir araya getirildi. Daha doğrusu dayatıldı.

Ama kulislerde konuşulanlar, bizlere gelen duyumlar Akşener'in son gelişmelerden memnun olmadığı yönünde. Dahası, Akşener'e yakın çevreler masanın her an yeniden devrilebileceğini söylüyor.

Masada HDP etkisi arttıkça İyi Parti'nin oyları da hızla düşüyor. Son kamuoyu araştırmalarına göre yüzde 7'ye kadar gerilediği de ortada. Masada artık DP lideri Gültekin Uysal kadar değeri kalmayan Meral Akşener'in fazla bir çıkış yolu yok. Bakalım ülkücü damarı mı galip gelecek yoksa Kandil'in adayı Kılıçdaroğlu ile kol kola seçim çalışması mı yapacak..!?''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.