Kültür ve Turizm bölünerek, Kültür MEB'e aktarılaccak

Kültür ve Turizm bölünerek, Kültür MEB'e aktarılaccak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tümüyle yürürlüğe gireceği 24 Haziran sonrası sürece ilişkin teknik hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. Kulislerde yeni yapılanma çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının bölünerek 'kültür' bölümünün MEB'e, 'Tur

Yeni sisteme uyum kapsamında, uzun süredir Başbakanlık bünyesinde oluşturulan bir komisyon tarafından teknik hazırlık yapılıyor.

Edinilen bilgilere göre, bu komisyon AK Parti bünyesindeki uyum komisyonları ile koordineli olarak, seçimlerden hemen sonra, kamunun yeniden yapılandırılması kapsamında, hangi bakanlıkların bölüneceği veya birleştirileceği, lağvedilecek kamu kurumları, birleştirilecek kurumlar ve yeni oluşturulacak kurumlarla ilgili ayrıntılı bir rapor hazırladı. Tüm bakanlıklar ile kurumların teşkilatlanmasını iyi bilen, bir anlamda 'devletin hafızası' olarak nitelendirilen emekli üst düzey bürokratlardan da yardım alınarak hazırlanan rapor, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Yeni sisteme uygun bir devlet yönetimi şemasının yer aldığı bu raporda bulunan öneriler konusunda son karar Erdoğan tarafından verilecek.

Yeni yönetim yapısı, kamu hizmetlerinde verimli, süratli ve etkin bir şekilde yürütülmesi ile hizmetin özelliği ve gereklerine uyun bir şekilde kurgulanırken, atamalarda kariyer ve liyakat ile nitelikli personel istihdamı esası dikkate alınacak. Kamu hizmetlerinde koordinasyon ve iş bölümünün sağlanması, benzer hizmetlerin tek kuruluş altında toplanması ve kaynak kullanımında israfın önlenmesi hedefi ile yeniden yapılandırılacak bakanlıkların tamamı 'icracı' niteliğinde olacak.

Kulislerde yeni yapılanma çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının bölünerek 'kültür' bölümünün MEB'e, 'Turizm' bölümün ise tek elde toplanacak ekonomiye yönetimine bağlanması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, 'Şehircilik ve Yerel Yönetimler Bakanlığı' olarak yapılandırılması, 'Çevre' bölümünün ise Orman Bakanlığı ile ilişkilendirileceği belirtiliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının 'Su' bölümünün Enerji Bakanlığı bünyesinde değerlendirilmesi, Tarım, Orman ve Çevre Bakanlığı adı altında yeni bir bakanlık kurulabileceği, güvenlikle ilgili tüm birimlerin tek bakanlık altında toplanması, yine gençlik, kadın, sosyal politikaların da tek elden yürütülmesinin planlandığı ifade ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.