'Kümülatif' Zam Açıklaması Memuru Üzdü

'Kümülatif' Zam Açıklaması Memuru Üzdü

İktidarın açıkladığı memur zammı kafaları karıştırdı

İktidarın açıkladığı memur zammı kafaları karıştırdı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki maaşlarına gelen zammı açıkladı. 'Maaşlara yüzde 30 ila yüzde 35 arasında değişen kümülatif artış oranları ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı' denildi ancak artışlar iki yılda ve 6 aylık aralıklarla yapılacak. Uzmanlar, rakamlardaki çelişkiye dikkat çekerek 2 yıl sonunda zamların mevcut enflasyonun çok altında kalacağını vurguladı.

Hükümet 2022 yılı ve 2023'te memur, memur emeklisi ve sağlık çalışanlarının maaşlarına yapılacak zamları açıkladı. Açıklamada, "Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında değişen 'kümülatif artış oranları' ile enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı." denildi.

UZMANLAR: ZAMLAR İKİ YILI KAPSIYOR ENFLASYONA DİKKAT
Hükümetin açıkladığı zamlar memurun kafasını karıştırdığı gibi ayrıca da üzdü. Uzmanlar yapılacak zammın iki yıllık bir süreci kapsadığına işaret ederek, "İşin aslı:


2022 ilk 6 ayda %5,

ikinci 6 ayda %7.

2023 ilk 6 ayda %8,


ikinci 6 ayda %6

enflasyon farkları ile birlikte 2 yılda toplamda %31,2 gibi zam yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, açıklanan zamlarla ilgili şu sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı.

"Yandaş basında son dakika memur ve memur emeklilerine %30-35 arası zam yapıldı haberi yalandır. İşin aslı 2022 ilk 6 ayda %5, ikinci 6 ayda %7, 2023 ilk 6 ayda %8, ikinci 6 ayda %6, enflasyon farkları ile birlikte 2 yılda toplamda %31,2 gibi zam yapılacaktır."

2022'DE YILLIK TOPLAM % 8,67 ZAM
Sosyal medyada hükümetin açıkladığı memur zamlarına tepki geldi. Yapılan hesaplamalarda maaşların gelecek zamlarla birlikte artacağı oranlar grafiklerle anlatıldı.


Kaynak : Karar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.